Božićno–novogodišnje krađe mobitela

0
Fotoilustracija
Fotoilustracija

Porečka i umaška policija razriješile su dvije krađe mobitela koje su se dogodile u blagdanskom razdoblju između Božića i Tri kralja. Porečka policija je utvrdila da su dva 20-godišnjaka u jutarnjim satima 27. prosinca u ugostiteljskom objektu na Trgu Marafor iz jakne 29-godišnjaka ukrala mobitelj Samsung i novac, oštetivši ga na taj način za nekoliko tisuća kuna. Otuđeni mobitel jedan je 20-godišnjak prodao, a kod njega je prilikom kriminalističkog istraživanja pronađen i mobitel iPhone, kojeg je trebao prodati putem oglasnika. Za pronađeni iPhone utvrđeno je da ga je drugi 20-godišnjak otuđio na području Zagreba 12. prosinca.

Obojica mladića su po dovršetku kriminalističkog istraživanja privedena u pritvorsku jedinicu PU istarske, jedan 6. siječnja, a drugi 7. siječnja te je protiv njih podnijeta kaznena prijava. Jednoga se tereti za dva kaznena djela krađe, a drugoga za kazneno djelo krađe i kazneno djelo prikrivanje.

U Umagu je u kasnim večernjim satima 5. siječnja mobitel ukrao 24-godišnjak i to nakon provale u hotelsku sobu u naselju Katoro, pa je osumnjičen za djelo teška krađa. Osim iPhonea, otuđio je raznu odjeću oštetivši tako 37-godišnjeg vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa