Most i Orešković žele Lorencina za ministra turizma

0
Darko Lorencin
Darko Lorencin

Je li ministar Darko Lorencin na odlasku ili dolasku, pitanje je koje si mnogi postavljaju nakon što je Lorencin otkrio da će se s mandatarom Tihomirom Oreškovićem naći na kavici. Naime, Orešković u potrazi za stručnjacima poseže u redove drugih stranaka, posebice u redove HNS-a i IDS-a. S nekima od njih, posebice s onima s kojima je surađivao u svojim menadžerskim danima, već je imao razgovore.

I dok iz HNS-a poručuju da Orešković u Saboru neće dobiti njihovu potporu, IDS-ov Darko Lorencin te mogućnosti nije odbacio, iako stiče da o tom području ne odlučuje on, nego isključivo njegova stranka.

Za Oreškovića, koji je bio na čelu velikog dijela multinacionalne kompanije u farmaciji, i ima ogromno iskustvo i menadžerske vještine kaže kako je Hrvatskoj dobro došao.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić na pitanje što bi se moralo dogoditi da Lorencin ostane u ministarskoj fotelji, kaže kako će stranačka tijela, ako do toga dođe, razmotriti tu mogućnost.

Inače u nekim se kombinacijama za ministra turizma spominje i HDZ-ovac Anton Kliman iz Vodnjana te Gari Cappelli iz Malog Lošinja. (E.V.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa