Slovenac pokušao preko granice prebaciti Afganistance i Somalijku

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, bujska je policija utvrdila da je 46-godišnji državljanin Slovenije preko državne granice protuzakonito pokušao prebaciti pet osoba.

Naime, granična policija 1. ožujka oko 19,30 sati u mjestu Kućibreg zatekla je 46-godišnjaka kako u vozilu marke Mercedes S 500, slovenskih tablica, prevozi četvero državljana Afganistana i jednu državljanku  Somalije.

Istraživanjem je utvrđeno kako je državljanin Slovenije toga dana u prijepodnevnim satima došao u Zagreb, gdje je u vozilo marke Peugeot 307, slovenskih tablica, ukrcao 37-godišnjeg državljanina Afganistana i njegovo troje djece te 20-godišnju državljanku Somalije. Nakon što ih je dovezao do mjesta Dugo Brdo, azilanti su izašli iz Peugeota, a 46-godišnjak se uskoro vratio sa zamijenjenim vozilom, Mercedesom S 500. Potom su svi zajedno krenuli u smjeru državne granice sa Slovenijom, no policijski službenici zatekli su ih u mjestu Kućibreg i uhitili zbog sumnje da su pokušali nezakonito prijeći državnu granicu.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o azilu, punoljetnom državljaninu Afganistana i državljanki Somalije, presudom Prekršajnog suda u Umagu izrečena je zaštitna mjera protjerivanja iz Hrvatske u trajanju od šest mjeseci, nakon čega su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagreb.

S obzirom da je utvrđeno kako je 46-godišnji državljanin Slovenije za novčanu naknadu pokušao nezakonito prebaciti petero stranaca preko državne granice, protiv njega slijedi kaznena prijava te je 2. ožujka oko 23,45 sati predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske, izvijestili su iz policije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa