Dva mlada Medulinca krala i pljačkala po Puli

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom 20-godišnjaka s područja Medulina, pulska je policija utvrdila osnovanu sumnju da su počinili tri kaznena djela - razbojništvo, drsku krađu i pokušaj krađe.

Osnovano se sumnja da su mladići 16. ožujka 2010. godine oko 19,45 sati, odjeveni  u motoristička odijela i motorističke kacige, ušli su u trgovinu u Pješčanoj uvali. Nakon što je jedan od njih udario  bejzbol palicom  po pultu, odnijeli su registar kasu s dnevnom zaradom i udaljili se u nepoznatom smjeru.

Utvrđeno je i da su krajem prosinca 2009. godine iz trgovine u Valdebeku pokušali ukrasti registar kasu, ali ih je u tome spriječila 45-godišnja djelatnica. Nekoliko dana kasnije u trgovini u Vinkuranu mladići su počinili kazneno djelo drske krađe. Rukama su udarili po kasi i iz nje ukrali nešto više od 4 tisuće kuna.

 Nadalje je utvrđeno da je jedan od 20-godišnjaka u prosincu 2007. godine provalio u trgovinu u Vinkuranu tako što je razbio staklo izloga te ukrao bonove za mobitel, razna alkoholna pića i cigarete, oštetivši pritom tvrtku iz Pule za više od 4 tisuće kuna.

 Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, obojica su 1. ožujka u jutarnjim satima privedeni u pritvor, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa