Zbog poticane stanogradnje Pazin sve bliži ulasku u Guinnessovu knjigu rekorda

0

U svibnju 2010. godine gradska uprava Grada Pazina najavila je odluku o ostvarenju programa poticane stanogradnje s namjerom da prve gradske stanove dovrši do konca 2012. godine.

Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić je zajedno s pročelnikom Odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo Danielom Maurovićem izvjestio javnost da je osnovan radni tim za rješavanje stambenih potreba građana. Istovremeno je predstavljen i prvi korak u ovom ozbiljnom i velikom poslu - anketa o zainteresiranosti građana.

Anketiranje zainteresiranih započelo je 7. svibnja 2010., a rezultati su trebali pokazati koliko je stanova potrebno izgraditi, za koliko ljudi i na kolikoj ukupnoj površini.

Otprilike godinu dana nakon provođenja anketnog upitnika donesena je odluka da će se stanovi graditi na gradskoj parceli pokraj Inine benzinske postaje, a nedugo nakon toga trebala je biti donesena odluka o kriterijima za bodovanje zainteresiranih kupaca stanova, trebala je biti formirana lista prvenstva itd.

Gotovo svakodnevno prolazim kraj parcele na kojoj bi trebala niknuti stambena zgrada i uz sav trud i dobru volju ne uspijevam vidjeti ni najmanje naznake građevinskih radova.

Imajući na umu da vrijeme neumoljivo prolazi i da smo već dobrano zakoračili u 2012. godinu, promišljanja su dvojaka. S jedne strane žalosti me da moram još jednom primjetiti neefikasnost i nedosljednost gradskih vlasti, a s druge strane bit ću sretan ako se pokaže da sam bio u krivu. Ako se od danas do konca 2012. u Pazinu uspješno od temelja do useljivosti izgradi stambena zgrada, mogao bi to biti višestruki uspjeh. Nedvojbeno bi to bio uspjeh Grada u ovom ozbiljnom i velikom poslu i ispunjenje danih obećanja, uspjeh je i zadovoljstvo Pazinjana koji će useliti u nove stanove, a naposljetku možda i novi rekord u Guinnessovoj knjizi rekorda u kategoriji brzine izgradnje stambene zgrade. (Darko Tumpić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa