U Umagu za gradske službenike prosječno 965 kuna po stanovniku godišnje

0
Ukupni rashodi službenika gradske uprave Grada Umaga za 2015. godinu iznose oko 14,7 posto u odnosu na dozvoljenu masu sredstava od 20 posto
Ukupni rashodi službenika gradske uprave Grada Umaga za 2015. godinu iznose oko 14,7 posto u odnosu na dozvoljenu masu sredstava od 20 posto

Ured umaškog gradonačelnika reagirao je na nedavne podatke iz analize tvrtke Bisnode, prema kojima Umag godišnje iz proračuna prosječno po stanovniku izdvaja 2.735 kuna za gradske službenike, istaknuvši kako se radi o krivom izračunu te da se za trošak njihovih plaća izdvaja 965 kuna po stanovniku.

Do podataka koje je izradila privatna tvrtka Bisnode, došlo se usporedbom neusporedivih i netočnih podataka, stoji u priopćenju koje je potpisao pročelnik Ureda gradonačelnika Diego Banković.

Kako se dalje navodi, Grad Umag je u svom financijskom izviješću Ministarstvu financija prikazao ukupni trošak zaposlenika gradske uprave i 380 zaposlenika 11 ustanova koje su proračunski korisnici grada Umaga.

"Pojašnjenja radi, trošak plaća službenika gradske uprave iznosi cca 13.000.000 kuna u bruto iznosu. Ukupni rashodi službenika gradske uprave Grada Umaga za 2015. godinu iznose oko 14,7 posto u odnosu na dozvoljenu masu sredstava od 20 posto. Iz gore navedenih podataka, jednostavnim izračunom proizlazi da se za trošak plaća službenika izdvaja 965 kuna po stanovniku. Slijedom navedenog neistinit je navod da grad Umag za plaće gradskih službenika u prosjeku po stanovniku izdvaja 2.735 kuna", navodi se u priopćenju.

U reakciji stoji i kako Grad Umag upravlja proračunskim sredstvima sukladno Zakonu o proračunu u skladu s načelima dobrog financijskog upravljanja, a posebno u skladu s načelima ekonomičnosti, učinkovitosti i djelotvornosti te da stoga objavljena analiza predstavlja skup neusporedivih podataka iz kojih su proizašle informacije koje su im prouzročile javnu štetu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa