industrijsko-obrtnička škola u puli

Ove subote Robotrka na prstenac

14.05.2024 - 21:41
Foto: ZTK Pula
Foto: ZTK Pula

Društvo za robotiku Istra (DRI) ove godine organizira jedanaesto izdanje Robotrke na prstenac, u sklopu koje će se održati  dva natjecanja.

 

Prvo natjecanje bit će 18. svibnja (subota) u Industrijsko-obrtničkoj školi Pula. Drugo natjecanje će se se održati kao i svih prethodnih godina u Barbanu, a to je ove godine 17. kolovoza. Svako natjecanje je neovisno i na svakom natjecanju će najbolje ekipe dobiti plakete za osvojeno 1.,2. i 3. mjesto, a natjecatelji ekipa će dobiti medalje za osvojeno 1.,2. ili 3. mjesto. Na natjecanju u Barbanu će još biti proglašen i slavodobitnik, odnosno natjecatelj sa pojedinačnim najboljim rezultatom.

Ulaz je besplatan za sve zainteresirane i nije potrebna nikakva prijava ili prethodna najava. Iz Društva pozivaju odrasle i djecu da im se pridruže i okušaju u Robotrci na prstenac na areni koju će posebno pripremiti za njih.

Očekuje se 20-ak ekipa iz Istre i Kvarnera. Svaka ekipa ima tri člana, a svi voze po tri vožnje: ručno, poluatomatski i ručno sa kamerom. Natjecatelji će pokušati robotima koje su sastavili i programirali gađati prstenac. (IHR)          

Tweet

Posljednje novosti