Pokrenuta akcija Općina Kanfanar prijatelj djece

0
Kanfanar
Kanfanar

Općinsko vijeće Općine Kanfanar donijelo je 10. prosinca 2015. odluku o uključenju u akciju „Gradovi i općine – prijatelji djece“ čiji je osnovni cilj motivirati i stimulirati tijela lokalne uprave i samouprave, stručne službe, ustanove za djecu, pravne subjekte, udruge te roditelje djece u lokalnim zajednicama Republike Hrvatske da  potpunije i brže ostvaruju prava i potrebe djece priznate Konvencijom UN-a o pravima djeteta. Ova je Akcija pokrenuta 1999. godine od strane Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, a pokrovitelj akcije je Ured UNICEF-a za Hrvatsku. U ovu se Akciju dobrovoljno uključuju gradovi i općine u Hrvatskoj, a trenutno je njih 48 dostiglo počasnu i obvezujuću  titulu - prijatelj djece.

Općina Kanfanar već dugi niz godina organizira i provodi razne aktivnosti i akcije usmjerene na djecu i mlade na prostoru Općine s ciljem podizanja kvalitete života naših mladih sugrađana. To je ujedno bio i motiv za uključenje u Akciju koja obuhvaća sva područja života djece i mladih u lokalnoj zajednici stvarajući sigurno i poticajno okružje za djecu.

Koordiniranje svih aktivnosti u sklopu Akcije provodit će Koordinacijski odbor kojega čine predstavnici svih ustanova, udruga i inicijativa građana na čelu s načelnikom Općine Kanfanar, Sandrom Jurmanom.

Iskustva gradova i općina sa statusom prijatelja djece  svjedoče brojnim pozitivnim promjenama u korist djece, a lokalne uprave i samouprave, ustanove, institucije, udruge i pojedinci provedbom ove Akcije otvaraju nove prostore za međusobnu suradnju, komunikaciju i partnerstvo. Želja nam je da uključenjem u ovu Akciju Kanfanar postane prva općina u Istarskoj županiji sa statusom Općine – prijatelja djece.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa