Pijan u neispravnom autu usmrtio srnu, pa je htio odnijeti kući

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Trideset i osmogodišnji vozač automobila VW Caddy karlovačkih registarskih oznaka uspio je 11. prosinca oko 20.30 sati na Istarskom ipsilonu počiniti tri prekršaja: vozeći pod utjecajem alkohola tehnički neispravno vozilo odnio je srnu koju je usmrtio u sudaru.

Vozač se kretao iz smjera Tunela Učka prema Rogovićima kada mu je kod mjesta Ivoli na kolnik iznenada istrčala srna u koju je udario i usmrtio je. Uginulu životinju ukrcao je u auto i udaljio se prema Škropetima gdje su ga zaustavili policajci. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da vozi pod utjecajem alkohola od 1.05 promila te da je vozilo tehnički neispravno.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 38-godišnjaku je izdan prekršajni nalog i isključen je iz prometa, dok je radi sumnje da je odnošenjem divljači s mjesta prometne nesreće počinio kazneno djelo, nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Po zaprimanju odštetnog zahtjeva lovačke druge, policijski službenici poduzet će daljnje mjere iz svoje nadležnosti.

U povodu ovog slučaja PU istarska podsjeća građane da su u slučaju naleta na divljač dužni obavijestiti policiju. Policijski službenici će tada izlaskom na mjesto događaja utvrditi okolnosti nastanka prometne nesreće, a ukoliko se utvrdi odgovornost vozača, protiv njega se tada pokreće prekršajni postupak. Što se tiče uginule životinje, policija u takvim slučajevima obavještava nadležno lovačko društvo ili udrugu, koji preuzimaju daljnju brigu o uginuloj životinji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa