Percan i Načinović srebrni na prvenstvu Hrvatske u boćanju

0
Najbolji u krugovima: Stoje Jure Maglić (Zrinjevac) i Markica Dodig (Metković), čuče Goran Percan (Vargon) i Ivan Medić (Bili Brig)
Najbolji u krugovima: Stoje Jure Maglić (Zrinjevac) i Markica Dodig (Metković), čuče Goran Percan (Vargon) i Ivan Medić (Bili Brig)

Dva su se Istrana okitila medaljama na dva boćarska prvenstva Hrvatske po disciplinama, u bližanju i izbijanju u krug i preciznom izbijanju, glavnina kojih je, u suorganizaciji Zajednice boćarskih klubova Grada Buzeta i Boćarskog saveza Grada Pazina, 5. i 6. prosinca 2015. godine odigrana u buzetskoj boćarskoj dvorani u Kozarima, dok je za prvi dio natjecanja po skupinama korištena i dvorana pazinskog boćarskog centra Aleksandar Anzur.

No, obojica su to učinila u dresu riječkog prvoligaša Vargona. Tako je Rakljanac Goran Percan osvojio naslov državnog viceprvaka u krugovima izgubivši finale od najvećeg iznenađenja prvenstva, mladog, 19-godišnjeg Ivana Medića iz zadarskog županijskog drugoligaša Bilog Briga.

Jednak uspjeh kao i Percan ostvario je njegov mlađi klupski kolega, 16-godišnji Čepljan Mateo Načinović u preciznom izbijanju od kojeg je u finalnoj seriji za dva punta bolji bio tek godinu dana stariji Zvonimir Maras, član Svetog Jakova iz Jadranova.

Mateo Načinović
Mateo Načinović

Članovi istarskih boćarskih klubova nisu uspjeli osvojiti medalje. Od predstavnika istarskih klubova najuspješniji je bio Denis Brajuha iz Labina koji je zauzeo 10. mjesto, dok je u konkurenciji 16 boćara u preciznom izbijanju najbolji bio Sandro Jurman iz Sošića koji je zauzeo najnesretnije 5. mjesto i ostao korak do odličja. (IBS)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa