Najmanje 20 američkih i njemačkih kompanija zainteresirano za Muzil

0
Muzil
Muzil

Jedan od najvećih turističkih projekata u Hrvatskoj, pulski Muzil, postaje novi magnet za ulagače. Kako doznaje Jutarnji list, interes za ulaganjem na Muzil pokazuje više stranih kompanija, a među njima je najviše – američkih.

- U ovom trenutku postoji najmanje 20 američkih developerskih kompanija, koje žele ulagati na Jadranu, pa tako i na Muzilu. Osim Amerikanaca, interes za Muzil pokazuju i njemačke kompanije, otkrio je jedan upućeni sugovornik iz turističkog biznisa novinaru Jutarnjeg lista.

Informacije o interesu Amerikanaca za ulaganjima na Muzilu Jutarnjem je potvrdilo i nekoliko sugovornika iz Vladinih i lokalnih krugova. Naravno, u ovom je trenutku nemoguće reći koliko će prijava stići na adresu Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, s obzirom na to da je natječaj otvoren do veljače 2016.

Prijave DUUDI-ju

Među potencijalnim ulagačima naši izvori najčešće spominju G2 Investment Group iz New Yorka. Oni su, objašnjava jedan sugovornik Jutarnjeg lista, interes za ulaganjima u Muzil pokazivali još prije nekoliko godina. Za Muzil ih je navodno pokušao zainteresirati i sam bivši istarski župan, sada zastupnik u Europskom parlamentu, Ivan Jakovčić. No, ima, tvrde upućeni, i drugih. Osim nekoliko njemačkih tvrtki, zanimanje navodno pokazuju i pojedini domaći veliki igrači. Ipak, o imenima u8 ovom trenutku, dok je još otvor natječaj, nitko ne želi govoriti.

Konzorcij ili sami

Upravo zbog veličine prostora i iznosa investicija, dio upućenih smatra da će se na Muzilu skupiti Vjerojatno više investitora, a ne samo jedan. Moguće je, ističe jedan naši izvor, da se oni udruže u konzorcij ili da ulažu samostalno. No, pojavi li s neki ve4liki igrač iz Turističkog biznisa, nije isključeno da ni projekt odradi samo jedan ulagač, piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa