Advent u Rovinju: Bogat program prosinačkih događanja

0
Parni valjak za Novu godinu nastupa u Rovinju
Parni valjak za Novu godinu nastupa u Rovinju

Posljednji mjesec u godini žiteljima Rovinja, od najmlađih do najstarijih, nudi pregršt, obilja, radosti i uživanja. Bogat blagdanski program pripremaju Grad, Turistička zajednica, Otvoreno pučko učilište, «Kuća o batani» udruga mladih «Faro 11», mažoretkinje, plesna grupa «Roxanne», Limena glazba grada, vrtići i škole.

O izobilju događanja ususret Božiću i Novoj godini na tiskovnoj konferenciji 4. prosinca govorili su dogradonačelnik Marino Budicin, pročelnica za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević i predstavnica udruge mladih «Faro 11» Nina Živković.

Kako je istaknuo dogradonačelnik Marino Budicin, sa zadovoljstvom je prihvaćena suradnja sa udrugom mladih «Faro 11». Na njihovu inicijativu središnji gradski trg će krasiti moderan metalni bor, umjesto klasičnog, kreiran i izrađen u metalskoj radionici Mladena Lakovića, a svakodnevno će mladi animatori u Zavičajnom muzeju održavati razne kreativne radionice za sve uzraste.

Službeni početak obilježavanja adventa u Rovinju počinje u nedjelju 6. prosinca na Trgu pod borom uz druženje sa mažoretkinjama u povodu blagdana svetog Nikole za djecu od 10,30 do 11,30, a navečer uz glazbu DJ Fusion.

Teško je nabrojati sve što će se događati tijekom prosinca, ali spomenimo neka od najznačajnijih događanja. Tako će u  dvorani Valdibora 10. prosinca  plesati «Roxannice», a od 11. do 15. prosinca u Zajednici Talijana održat će se tradicionalni Božićni sajam čiji prihod se redovno daruje  u humanitarne svrhe.

U subotu 12. 12 u Zavičajnom muzeju počinje «Božić s Farom 11», a radionice vode Maja Grbac i Kristina Janko. Ovaj kreativni kutak bit će otvoren sve do 26. prosinca. Filmoljupci će 16. prosinca besplatno uživati u projekciji domaćih filmova «Život je truba» i «Bravo-Aferim», a ljubitelji kazališta u predstavi «Slavuj».

Na dočeku Nove godine na otvorenom nastupaju Le Monde i Parni valjak

Tijekom prosinca neće manjkati ni božićnih priredbi vrtićara i osnovaca, sajmova ručne radinosti i glazbenih večeri, od kojih posebno izdvajamo tradicionalni Rovinj Music Festival pod šatorom u Valdibori 26. i 27. prosinca.

Kao šlag na kraju na dočeku Nove godine na otvorenom nastupit će grupa «Le Monde» i «Parni valjak , uz obavezni vatromet u pola noć, a sve u režiji Turističke zajednice grada. Gastronomsku ponudu organiziraju «Maistra», Udruženje obrtnika i Kuća o batani.

Grad će i ovaj put razveseliti djecu, umirovljenike i potrebite obitelji. Kako je izvijestila pročelnica Edita Sošić Blažević, za najmlađe je pripremljeno 310 paketića koji će u povodu blagdana sv. Nikole mališanima biti darovani u vrtićima i osnovnim školama, a ostala djeca izvan tih institucija dobit će ih na prigodnoj priredi u «Gandusiju» 12. prosinca.

Socijalno ugrožene obitelji dobit će 400 paketa hrane i kućnih potrepština koji će moći podići  u Gradskom društvu Crvenog križa od 21. do 23. prosinca. Umirovljenici čija mirovina ne prelazi 1940 kuna dobit će božićni poklon od 300 kuna., a podjela u Crvenom križu počinje 14. prosinca Prigodne paketiće dobit će i korisnici Doma za odrasle i članovi Društva osoba s invaliditetom. Svečani ugođaj na središnjem gradskom trgu i rivi, uz jelo, piće i glazbu odvijat će se sve do 6. siječnja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa