Gradonačelnik Pule posjetio Sajam knjige

0
Boris Miletić u pratnji Miodraga Čerine na Sajmu knjiga
Boris Miletić u pratnji Miodraga Čerine na Sajmu knjiga

Drugog dana 21. Sajma knjige u Istri koji se već tradicionalno održava u Domu hrvatskih branitelja, poznati je sajam posjetio i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Miletić je pohvalio vrijedan trud organizatora sajma poručivši kako je i osobno sretan što Pula ima priliku ponositi se svojim, već poznatim sajmom knjige.

Ove će godine u programu Sajma sudjelovati vrlo zanimljivi inozemni autori, Terry Eagleton, jedan od najvećih teoretičara književnosti i kulture kojem su ove godine u Hrvatskoj prevedene i izdane dvije knjige, te poznati talijanski pisac i aktivist Erri De Luca. Dolaze i Jon Kalman Stefansson s Islanda, Jurij Viničuk i Oleksandr Irvanec iz Ukrajine, iz Njemačke dolazi Joachim Sartorius, iz Švicarske Lukas Barfuss, a iz Bosne i Hercegovine Namik Kabil.

Također, u programu će sudjelovati i brojni hrvatski pisci koji će ovdje predstaviti svoja nova djela, od Miljenka Jergovića koji će predstaviti dvije svoje nove knjige o Sarajevu, Borivoj Radaković dolazi sa svojim novim romanom, a Željko Krušelj predstavit će knjigu o Poletu. Knjige će predstaviti i Puljani Andrea Matošević, Igor Duda i Jasna Žmak, a Milan Rakovac premijerno promovira svoja "Izabrana djela"., dok je srpski književnik Dragan Velikić Pulu odabrao za hrvatsku premijeru romana "Islednik".

Magdalena Vodopija i Boris Miletić
Magdalena Vodopija i Boris Miletić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa