Predstavnici mađarskog veleposlanstva posjetili Pisinium i Oleum Maris

0
Mađarska delegacija u Pisinumu
Mađarska delegacija u Pisinumu

U sklopu boravka u Istarskoj županiji, predstavnici Veleposlanstva Mađarske u pratnji predstavnika ŽK Pula, posjetili su 1. prosinca, tvrtke Oleum Maris d.o.o. Vodnjan i Pisinium d.o.o. Pazin.

Voditelj i tajnik Ureda za ekonomske odnose Veleposlanstva Mađarske Károly Róbert Scherczer i Milán Radácsi, u Vodnjanu su, uz Velimira Jurića, jednog od vlasnika tvrtke Oleum Maris, razgledali maslinik i kušaonicu te se upoznali s dosadašnjim aktivnostima i planovima razvoja. Oleum Maris provodi integrirani uzgoj maslina te proizvodi vrlo kvalitetno ekstra djevičansko maslinovo ulje većinom iz autohtonih sorti, među kojima su najzastupljenije buža i istarska bjelica. Maslinovo ulje koje se prodaje pod nazivom Oio Vivo uvršteno je u prestižni vodič Flos Olei 2014.

Oelum Maris
Oelum Maris

U pazinskoj tvrtki Pisinium domaćini su bili direktor Josip Hreljak i voditelj prodaje velikih kupaca Žarko Vodopija. Izaslanstvo su detaljno upoznali s cjelokupnim procesom proizvodnje asortimana istarskih suhomesnatih proizvoda te posebice proizvodnje istarskog pršuta koji ima zaštićenu oznaku izvornosti u Europskoj uniji. Dio proizvoda Pisinium izvozi pa se s predstavnicima Veleposlanstva razgovaralo o mogućoj suradnji i povezivanju s mađarskim tržištem radi plasmana proizvoda i nabave sirovine.

Posjet Pisinumu
Posjet Pisinumu

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa