Srđan Jerković novi ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije

0
Srđan Jerkovć (foto: Glas Istre)
Srđan Jerkovć (foto: Glas Istre)

Na sjednici Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, održanoj 30. studenog imenovan je novi ravnatelj Zavoda, doktor medicine Srđan Jerković. Budući da dosadašnjoj ravnateljici Kseniji Družetić-Božić mandat ističe 14. prosinca 2015. godine, raspisan je javni natječaj na koji su pristigle ukupno dvije molbe koje su udovoljile formalnim uvjetima natječaja.

Novi ravnatelj Zavoda stupa na dužnost 15. prosinca 2015. godine, te se s istim sklapa ugovor o radu na određeno vrijeme od četiri godine.

Srđan Jerković, rođen 19. siječnja 1960. godine, po zanimanju je doktor medicine, specijalist anesteziologije, reanimacije i intenzivnog liječenja i specijalist hitne medicine. Do imenovanja radio je kao rukovoditelj Centra hitne medicine i liječnik specijalist u OB Pula, gdje je obavljao poslove organizacije, planiranja i kontrole rada Centra hitne medicine te poslove liječnika spec. hitne medicine.

U svom prijedlogu programa rada i razvoja Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije za razdoblje od 2015. do 2019. godine, Jerković je predložio daljnji rad i razvoj Zavoda u skladu sa Statutom ZHMIŽ, koji će se temeljiti na unapređenju suradnje svih dionika u sustavu zdravstva na području Istarske županije te povećanju efikasnosti rada hitne službe. Također, u narednom razdoblju radit će se na osiguranju što boljih uvjeta za učinkovito djelovanje kod izvanrednih događaja, edukaciji građana i žurnih službi. Uz naglasak na sudjelovanju u novim projektima i programima financiranim iz EU fondova, plan predviđa i znanstveno, stručno i organizacijsko osnaživanje Zavoda uz uvođenje novih tehnologija. Jedan od prioriteta novog ravnatelja u iduće četiri godine biti će i funkcionalno povezivanje objedinjenog hitnog medicinskog prijema Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije.

Srđan Jerković je u navedenom programu rada i razvitka istaknuo je orijentiranost i spremnost na stalne promjene i prilagodbu potrebama korisnika uz povećanje efikasnosti postojećih resursa koje Zavod za hitnu medicinu treba osigurati zajednici.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa