Grad Pula povećava iznose za stipendije, novorođenčad i subvenciju autobusne karte

0
Mjesečni iznos novčane naknade za studente koji studiraju izvan mjesta prebivališta povećava se sa 600 kuna na 800 kuna
Mjesečni iznos novčane naknade za studente koji studiraju izvan mjesta prebivališta povećava se sa 600 kuna na 800 kuna

„Predviđaju se izmjene Odluke o socijalnoj skrbi kojima bi se potpora roditeljima za novorođenčad povećala sa dosadašnjih 500 kuna na 1.000 kuna. Također, predviđeno je i povećanje mjesečnog iznosa novčane naknade za studente koji studiraju izvan mjesta prebivališta sa 600 kuna na 800 kuna, kao i povećanje subvencije cijena mjesečnih voznih karata u javnom gradskom prijevozu sa 60 na 80%. Na taj će način mjesečna karta za učenike iznositi 50 kuna, dok je u 2015. godini iznosila 98 kuna“, istaknula je zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci na 32. po redu tiskovnoj konferenciji, predstavivši donesene akte gradonačelnika Grada Pule za razdoblje od 20. kolovoza do 1. prosinca 2015. godine.

Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o socijalnoj skrbi, čime se predviđaju povećanja pojedinih prava propisanih dosadašnjom Odlukom, predložen je na usvajanje na Gradskom vijeću koje je zakazano za 9. prosinca.

Elena Puh Belci i Lovorka Hajdić Golja
Elena Puh Belci i Lovorka Hajdić Golja

Osim toga, pomno je obrazložen i Zaključak o utvrđivanju prijedloga Odluke o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Pula. „Ovim se Zaključkom predlaže raspisivanje izbora za članove pulskih Vijeća mjesnih odbora za 31. siječnja 2016. godine“, kazala je Puh Belci. Provođenje izbora za Vijeća mjesnih odbora detaljno je uređeno Osnovama pravila mjesnih odbora Grada Pule, a zbog promjena zakonske regulative na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, izvršeno je i usklađivanje Osnova pravila pa će se izbori po novousvojenim pravilima održati 31. siječnja. „Ovim putem pozivam građane Grada Pule da u što većem broju izađu na izbore i ostvare svoje pravo, ali i dužnost da izaberu svoje predstavnike putem kojih će sljedeće četiri godine moći odlučivati o lokalnim poslovima u svom naselju“, naglasila je zamjenica gradonačelnika.

Većina preostalih akata odnosi se na uređenje međusobnih imovinsko pravnih odnosa Grada s pojedinim subjektima, provođenje javnih natječaja radi raspolaganja i upravljanja imovinom te na uređenje radnog vremena ugostiteljskih objekata u vrijeme održavanja pojedinih događaja. Također, Puh Belci je iznijela i dio akata donesenih na prošloj sjednici Gradskog vijeća, kao i one koji će se razmatrati na predstojećoj sjednici zakazanoj za 9.prosinca.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa