Drugovi i drugarice Hrvati, kao što sam rekao…

0

„Drugovi i drugarice Hrvati, kao što sam rekao, dosta je nas stotinjak bogatih Hrvata koji će vas kao stado uvesti u Europu, a onda ste bogme najebali“, napisao je netko na jednom starom predizbornom plakatu HDZ-a, još iz Tuđmanova doba, i zalijepio ga pored jedne kladionice u Labinu.

Iz teksta se da zaključiti da je autor relativno pismena osoba (većina polupismenih bi umjesto „kao što sam“ napisala „kao šta sam“), da ne voli HDZ, ali očito nije sklon ni Kukuriku koaliciji, jer niti jedna od četiri stranke te koalicije nije euroskeptična („u Europi ćemo najebati“).

Po svemu sudeći anonimni autor ove poruke na političkom spektru je smješten bliže krajnjoj ljevici (gdje su trenutno najjači Lesarovi Hrvatski laburisti).

No, njegov politički stav ima i jednu pogrešnu procjenu. Naime, on kaže da će nas „stotinjak bogatih Hrvata“ (tu vjerojatno aludira na HDZ-ove tajkune) „uvesti u Europu“. Međutim, upravo među tajkunima ima najviše euroskeptika, jer se boje konkurencije iz Europe. Tvornice poput rovinjskog TDR-a, primjerice, čiji su vlasnici svoje ogromno bogatstvo stekli najviše zahvaljujući monopolu, koji im je štitila država, ulazak u EU sigurno ne priželjkuju raširenih ruku. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA