Rovinj Music Festival: Ove godine prvi put pet bendova

0
Rovinj Music Festival
Rovinj Music Festival

U rovinjskoj Gradskoj vijećnici 26. studenoga održana je tiskovna konferencija na kojoj su članovi Organizacijskog odbora, dogradonačelnik Rovinja Marino Budicin i  pročelnica za društvene djelatnosti, Edita Sošić Blažević predstavili bogat program ovogodišnjeg Rovinj Music Festivala koji će, od 26. do 28. prosinca, već tradicionalno na jednom mjestu okupiti brojne glazbenike iz Hrvatske i regije. Brojni neafirmirani bendovi iz Hrvatske i regije i ove su godine iskoristili priliku i prijavili se na Rovinj Music Festivala kako bi možda upravo oni ušli među četiri najboljih, uz mogućnost osvajanja glavne nagrade u iznosu od pet tisuća kuna.

Dogradonačenik Rovinja, Marino Budicin osvrnuo se na važnost Festivala izrazivši zadovoljstvo tradicije istog kao i činjenicu da je Grad već sedam godina pokrovitelj Festivala upravo zbog njegove kvalitete. Pročelnica za društvene djelatnosti, Edita Sošić Blažević istaknula je da upravo RMF objedinjuje mlade neafirmirane glazbenike ali i poznata glazbena imena i da je upravo u tome važnost ovog festivala te da je po tome prepoznatljiv i drugačiji.

Na konferenciji za novinare Rovinj Music Festivala
Na konferenciji za novinare Rovinj Music Festivala

Program su ime organizatora predstavili Darko Zgrabljić i Igor Franković koji su se  osvrnuli na brojne prijavljene bendove iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije i to na njih trideset i sedam.Zgrabljić je naglasio kako je ovo prvi put da je bilo jako teško odabrati samo četiri polufinalista koji će na pozornici Festivala  pokušati izboriti pobjedu te da su članovi Organizacijskog odbora (Zoran Božić, Leo Modrić, Darko Zgrabljić, Denis Budim i Igor Franković) imali težak posao odlučit tko ulazi među četiri najboljih.

Budući da su ocijene bile izjednačene a natjecateljski bendovi jako kvalitetni, odlučeno je da će po prvi put na RMF-u nastupati pet umjesto četiri natjecateljska benda. Tako će titulu najboljih pred rovinjskom publikom pokušati osvojiti  mladi punk-rock bend iz Zagreba, Lemon 3, riječki alt rock bend Silycons, Wind Stain iz Čakovca, Nezakcij iz Pule te bend iz Mostara Jester's play. Uz njih, nastupat će i prošlogodišnji pobjednici RMF-a, grupa Genova iz Čakovca. Uz natjecateljske bendove i ovo izdanje Rovinj Music Festivala krasi bogat revijalni program, tako će u subotu 26. prosinca publiku zabavljati tvorci brojnih hitova kao što su megauspješnice Tango i Jantar, grupa Vatra i rockeri iz Županje, Opća opasnost.

Drugi dan Festivala obilježit će nastup pulsko-zagrebačkog benda Radio Aktiva a potom i grupe S.A.R.S. koji će i ove godine, kao i prošle, zasigurno napraviti sjajnu atmosferu.

U ponedjeljak 28. prosinca prvi dio programa iz šatora na Valdibori, seli se u kazalište Gandusio gdje će vječni romantik, Tedi Spalato zajedno sa svojim bendom, svojim baladama pružit nezaboravan koncert. Od 21 sat program se u šatoru nastavlja uz Završni koncert Škole glazbe Rovinj i RMF banda.

Kao i svih prethodnih godina, Festival su uz brojne prijatelje i tvrtke, podržali Grad Rovinj-Rovigno i Turistička zajednica grada Rovinja.

Svi koncert na rovinjskoj Valdibori započinju u 20.30 sati,  a ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji po cijeni od 60 kuna odnosno za nastup Tedija Spalata po cijeni od sto kuna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa