Kajin: Jadranku Kosor nije briga za Istru, dolazi nas svađati (anketa)

0
Jadranka Kosor i Ivan Jakovčić na Brijunima.
Jadranka Kosor i Ivan Jakovčić na Brijunima.

Projekt Brijuni Rivijera ide dalje. Kako je i najavila na sjednici Vlade, primjerka Jadranka Kosor danas će opet do Istre na sjednicu povjerenstva Brijuni Rivijera, koje bi trebalo donijeti odluku o raspisivanju javnog međunarodnog natječaja, piše Večernji list. Iako u IDS–u projekt drže hvalevrijednim, u premijerkinim čestim izletima u Istru u posljednje vrijeme vide tek puku želju da se uzdrmaju odnosi unutar Kukuriku koalicije. Prisjetimo li se samo reakcija šefa SDP–a Zorana Milanovića kada je „ na red“' pozivao svog partnera Ivana Jakovčića (IDS) jer je s premijerkom potpisao početak projekta Brijuni Rivijera, ovakav zaključak ima smisao.

– Istina je to. Kosor zna da u Istri ne može dobiti više od sedam-osam posto glasova, a svejedno danas dolazi u Pulu na sjednicu povjerenstva skupa s jednim, a možda i dva potpredsjednika Vlade te s nekoliko ministara radi tehničke stvari, Odluke o raspisivanju međunarodnog natječaja. Zar nije bilo jednostavnije da su se dva gradonačelnika utrpala u automobil i otišla premijerki u Zagreb na tu sjednicu - pita se IDS–ov Damir Kajin.

No, nije samo projekt Brijuni Rivijera razlog premijerkina dolaska u Pulu. Kako doznajemo, Jadranka Kosor bi nakon sjednice povjerenstva trebala obići i staru Opću bolnicu u Puli je je Vlada nedavno donijela odluku o sufinanciranju gradnje nove zgrade. Dakle, nekoliko mjeseci prije izbora iako su uvjeti u bolnici godinama nemogući.

- Priliku da se makar prije izbora nešto počne događati Istra ne smije prokockati. Pa i u slučaju ako to radi osoba krnjeg legitimiteta koja sve što ima duguje Ivi Sanaderu, a nije mu ni banane u Remetinec odnijela – kaže Kajin. Dodaje i da je lako zaključiti tko će uskoro otvoriti autocestu od Kanfanara do Pazina i novu sportsku dvoranu u Rovinju.

– Nema dileme da je Kosor u kampanji, ali Istra previše daje, a u ove četiri godine ništa joj se nije vraćalo. Pa nek' se to onda dogodi barem u ovom trenutku dok traje kampanja - rekao je za Večernji list Damir Kajin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa