Susret fotografa Istre i Rijeke u napuštenom selu Vrnjak

0

Četrdesetak fotografa iz pulskog 'Formata', rovinjske 'Batane', lovrečkog 'KAF-a' te riječkih fotografa, krenulo je 25. veljaće na zanimljivo putovanje u cilju otkrivanja ljepota zapuštene i zaboravljene Istre. Pod „dirigentskom palicom“ novog predsjednika KAF-a Kristiana Macinića, fotografi su imali neponovljiv doživljaj upoznavanja nepoznatog široj javnosti sela Vrnjak, zaboravljenog i davno napuštenog naselja. Naime, selo je napušteno 50-ih godina prošlog stoljeća, posljednji stanovnik pokopan je 1958., a većina je iselila u Argentinu. Cilj je bio da se kroz fotografiju prikaže i onaj drugi dio Istre, zaboravljen i zapušten a opet zanimljiv, pomalo zagonetan i sjetan.

Da sve nebi ostalo u melankoličnom tonu, fotografi su se zatim uputili na obližnju lokaciju ispred stare vodenice i mlina pored ponora Butori. U ugodnom ambijentu uz iće i piće, fotografi, kako amateri, tako i profesionalci upotpunili su subotnji doživljaj. (Foto: Josip Bilandžić i Darko Hrastovčak)

Kristian Macinić novi predsjednik KAF Sveti Lovreč

Temeljem ostavke dosadašnjeg predsjednika udruge Ivana Terlevića, članovi KAF Sveti Lovreč su na izvanrednoj Skupštini, održanoj 23. veljače, odlučili promjeniti vodstvo kluba. Uz prisustvo nadpolovične većine svih aktivnih i redovitih članova izabrali su Kristiana Macinića za novog predsjednika, a u Upravni odbor izabrani su i Ivana Puškarić za rizničarku, Darka Hrastovčaka za tajnika, te Filipa Babajka, Davida Medena, Manuela Paljuha i Davora Smokovića za članove. Mandat navedenim osobama trajat će do redovite godišnje Skupštine, gdje će se ponovo razmatrati njihov izbor.

Kristian Macinić
Kristian Macinić

 

 

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa