Naoružan pištoljem pljačkao po Puli: Šest puta uspio, sedmi put pobjegao

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

23-godišnjak iz Pule počinio je sedam razbojništva, od čega mu jedno nije uspjelo. Naime, kako je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila pulska policija, tereti ga se za tri kaznena djela koja je počinio krajem prošle godine. Najprije je 29. studenog opljačkao trgovinu u Ulici Bruna Kosa. Prišao je prostoru blagajne i u 53-godišnju djelatnicu uperio pištolj. Nakon što je od nje zatražio novac, žena je otvorila blagajnu i u strahu mu je predala nekoliko tisuća kuna. Slijedeće razbojništvo mladić je počinio 17. prosinca na Trgu I. istarske brigade. Tada je prišao 59-godišnjem Puljaninu koji je sjedio u svom vozilu, uperio u njega pištolj i zatražio da mu preda novac. Budući da  je muškarac rekao kako sobom nema novaca, razbojnik se trčeći udaljio prema parkiralištu autobusa.

Mladić je s kaznenim djelima nastavio već 29. prosinca kada je u poslovnici za otkup zlata u Laginjinoj ulici u Puli pokušao razbojništvo. U poslovnicu je pokušao ući oko 19,30 sati, a u njoj se nalazila 48-godišnja djelatnica. S obzirom da su vrata bila zatvorena, morao je odustati od svog nauma te se trčeći udaljio u smjeru Smareglijeve ulice.

Niz razbojništava 23-godišnjak je nastavio i u ovoj godini, a mete su mu postale kladionice. Tako je 14. siječnja oko 20 sati u Pazinskoj ulici ušao maskiran u kladionicu i uz prijetnju pištoljem od 24-godišnje djelatnice zatražio novac. Nakon što mu je djevojka predala nekoliko tisuća kuna, mladić se trčeći udaljio. 1. veljače oko 20 sati u Švalbinoj ulici od 28-godišnje djelatnice, uz prijetnju pištoljem, zatražio je da mu izvadi novac iz sefa, nakon čega se s nekoliko tisuća kuna udaljio u nepoznatom smjeru.

Posljednja dva razbojništva mladić je počinio 19. veljače. Prvo je oko 15,30 sati od 24-godišnje djelatnice u Pazinskoj ulici, uz prijetnju pištoljem, ukrao više tisuća kuna, a potom je oko 19 sati iz kladionice u Trgovačkoj ulici u Vodnjanu od 26-godišnjakinje iz Vodnjana ukrao još nekoliko tisuća kuna.  Zbog sumnje da je počinio  sedam kaznenih djela, 23-godišnjak je u četvrtak oko 22 sata predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske, izvijestila je policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa