Jelena Vrsaljko: Mijenjajte sebe, a ne svijet oko sebe

0
Jelena Vrsaljko
Jelena Vrsaljko

Čini li vam se da uvijek radite iste greške koje ne vode nikamo? Želite se osjećati samouvjerenije, pozitivnije, bolje, a ne znate kako to postići? Želite učinkovitije odgovarati na profesionalne i osobne izazove? Ponekada pomislite da vam treba promjena? Ako ste na neko od ovih pitanja odgovorili potvrdno, praktičarski trening NLP-a možda je upravo ono što vam treba!

Praktičarski trening neurolingvističkog programiranja održat će se 15. listopada u Puli, a tim smo povodom razgovarali s trenericom NLP-a Jelenom Vrsaljko, koja je na Neuroenergetics – Internacionalnom institutu za Humanističku neurolingvističku psihologiju u Lancasteru 2006. godine certificirana za trenera NLP-a, trenera humanističkog smjera neurolingvističkog programiranja (HNLP-a) te coacha. Naša sugovornica koautorica je knjige „NLP – Uvod u osobni rast i razvoj“.

„Osim samog naziva, u NLP-u su sve stvari vrlo jednostavne i nadasve primjenjive”, rekla nam je Jelena Vrsaljko. Radi se, naime, o umijeću postavljanja točno određenih pitanja da bismo dobili odgovor koji nas zanima. „To je od izuzetne je važnosti u procesu terapije i savjetovanja”, dodaje Vrsaljko te kaže kako su Richard Bandler i John Grinder, začetnici NLP-a, zaključili da svi mogu postizati vrhunske rezultate ako imaju dobar recept. „Na temelju toga nastala je jedna od osnovnih pretpostavki NLP-a, a ta je da ljudi imaju sve potrebne resurse za uspjeh. Ako netko nešto može, svatko to može”, napominje ova trenerica NLP-a.

Polaznici NLP treninga s certifikatima.
Polaznici NLP treninga s certifikatima.

Stoga se na treningu radi na poboljšavanju komunikacijskih vještina, razumijevanju, a ne podrazumijevanju drugih, izvlačenju maksimuma iz sebe, otkrivanju svojih prirodnih ljepota, otkrivanju uloga koje igramo te mijenjanju osobne povijesti koja nam ne dozvoljava da krenemo dalje.

„Da bismo vjerovali da nešto možemo često je potrebno "počistiti" ograničenja koja nosimo u sebi. NLP između ostalog pruža i mnoge tehnike rada na sebi i koje nam služe za čišćenje“, dodaje Jelenom Vrsaljko, te kaže kako trening traje devet mjeseci, a održava se subotom i nedjeljom od 9 do 16 sati. „Neuropraktičarski trening namijenjen je svima koji žele raditi na sebi, usavršavati već postojeće vještine i sposobnosti, onima koji se žele riješiti stresa i s većom učinkovitošću ulaziti u poslovne i osobne izazove, poslovnim ljudima kojima poslovni uspjeh ovisi o komunikacijskim vještinama“, veli nam njegova trenerica, a svi oni koje zanima nešto više mogu joj se javiti na mail jelena@centarproventus.hr ili na broj telefona 091 520 0005. Trening u Puli odvijat će se u prostoru Otvorenog učilišta Diopter u Trijerskoj 7, a svaki će polaznik dobit certifikat za NLP praktičara. Jedna poslovica kaže: „Jučer sam bio pametan, stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.“ To bi vam možda mogla biti misao vodilja k odlasku na trening NLP-a. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA