IDS-ovi saborski zastupnici zadovoljni predloženim državnim proračunom

0
Giovanni Sponza i Valter Boljunčić
Giovanni Sponza i Valter Boljunčić

Saborski zastupnici IDS-a Giovanni Sponza i Valter Boljunčić zadovoljni su predloženim državnim proračunom za 2012. godinu s obzirom da, kako su kazali, ima za cilj rasteretiti gospodarstvo i očuvati standard građana. Naime, kako su na konferenciji za medije 23. veljače u prostorijama IDS-a u Puli istaknuli, taj je proračun osmišljen s održivim ciljem, realan je i opravdan.

Giovanni Sponza u ime saborskih zastupnika, a tu je napomenuo kako Damir Kajin zbog posla u Saboru i prijašnjih dogovora za intervju nije mogao biti u Puli, rekao je da su zadovoljni što je Vlada za Istru izdvojila 260 milijuna kuna. Od toga 41 milijun ide za značajan projekt izgradnje sveučilišnog kampusa u Puli, točnije, studentski dom i menzu. Tu je još i županijsko odlagalište otpada Kaštijun te nova bolnica u Puli, projekti također značajni za Istarsku županiju.

Boljunčić je rekao kako je Kaštijun, za koji je izdvojeno 39 milijuna kuna, od velike važnosti za Pulu ali i ostatak Istre. „Postojeće odlagalište otpada je neadekvatno, stoga je krajnje vrijeme da se izgradi Kaštijun i na taj način sačuva okoliš“, rekao je. „I izgradnja studentskog doma i menze značajna je za čitavu Istru jer je Pula, uz Zadar, jedini veći grad koji ih još nema“, dodao je Boljunčić te istaknuo kako je za izgradnju Sveučilišnog kampusa u Puli izdvojeno 10 milijuna kuna u 2012. godini, ali isto toliko u 2013. te još pet milijuna kuna u 2014. godini.

Boljunčić je zadovoljan predloženim proračunom koji, kako je kazao, vodi računa o socijalno osjetljivim građanima te je put ka gospodarskom rastu. Dodao je da je i očekivano da je on manji nego lanjski jer je štednja u sadašnjoj situaciji neophodna. Sponza se nadovezao i izjavio kako će kao dio vladajuće koalicije sutra, 24. veljače, podržati odgovorno predložen proračun i da su spremni preuzeti odgovornost za gospodarsko stanje u zemlji.  (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa