Prvog dana porečkog Offshore World Challengea ulovljeno osam riba

0
Natjecatelji su se s porečke rive otisnuli u 10:30 sati
Natjecatelji su se s porečke rive otisnuli u 10:30 sati

Nakon burnog starta 10. rujna, prvi dan Offshore World Challengea uspješno je priveden kraju s ulovljenih osam riba koje su, u skladu s propozicijama natjecanja (Catch & Release), vraćene u more. Natjecatelji su se s porečke rive otisnuli u 10:30 sati, a u 11:30 udice su već bile u moru.

Vađenje udica bilo je zakazano za 17 sati, a potom su se natjecatelji zaputili nazad na rivu. Nakon povratka predali su službene videosnimke glavnom sucu natjecanja Goranu Baranoviću, koji je u suradnji s pomoćnim sucima nakon pregledavanja zaključio da je Team Artico Deejay Tuna s ulovom i puštanjem dvije tune osvojio 490 bodova.

Talijani trenutno vodeći

Tim iz Italije je tako s dvije ulovljene i puštene tune trenutačno vodeći u kvalifikacijskom natjecanju za svjetsko prvenstvo – Offshore World Challengeu – Poreč 2015. Ulovljeno je i pušteno ukupno osam riba, šest ih je pušteno i bodovano, dok ulovljeni i pušteni pas lisica i pas modrulj nisu bodovani, u skladu s propozicijama natjecanja. Još četiri tima osvojila su po 245 bodova ‒ Devina Nais iz Italije, Puja iz Pule, Lolita iz Slovenije i Terapija iz Pule.

Dva tima bila su blizu trofejnog ulova, tune teže od 100 kilograma, ali su ovaj put ipak izgubila bitku nakon teške borbe. Većina natjecatelja uvjerena je da će danas imati dobru priliku za veliki ulov zbog starta na vrijeme i optimalnih vremenskih uvjeta. U borbi za bodove na državnom natjecanju, trofejnom ulovu i kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo je više od 30 timova iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Njemačke, Rusije i drugih europskih zemalja.

Tjedan tune u Poreču

U dogovoru s porečkim ugostiteljima ovaj je tjedan proglašen Tjednom tune pa će tako drugi dan natjecanja osim sportske i zabavne ponude posjetiteljima približiti i onu gastronomsku. Tunalicious Street Food Festival održat će se 11. rujna, s početkom u 19:30, na porečkoj rivi gdje će posjetitelji moći probati specijalitete od tune i druge lokalne kulinarske delicije.

Posebni gosti događanja bit će japanski veleposlanik Keiji Ide te njegov osobni kuhar koji će pripremiti sashimi od tune teške 261 kilogram koju je za ovu prigodu donirao tim Tunana koji je ribu uhvatio dan prije službenog početka natjecanja. Sashimi je poznati japanski specijalitet od sirove svježe ribe narezane na tanke komadiće. Iako se često miješa sa sushijem, sashimi se odnosi na riblji dio jela, dok je sushi japansko jelo od riže pripremljene s octom, a kojemu se prilikom posluživanja često pridružuje sashimi.

Uz sashimi od tune, posjetitelji će u sklopu Tunalicious Street Food Festivala moći kušati i druge specijalitete koje će pripremiti poznati lokalni ugostitelji Valamar Hotels & Resortsa, Restorana Divino, Gostionice Istra te Grand Hotela Palazzo.

Offshore World Challenge – Poreč 2015. održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, TZ-a grada Poreča te uz podršku sponzora kao što su Valamar Riviera, Europlakat, Allianz, Brioni Pula i MPG. Svi su oni prepoznali značaj međunarodnog natjecanja u lovu na veliku ribu te izuzetnu priliku za međunarodnu promociju hrvatske turističke ponude, posebno u posezoni.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa