Biskup Kutleša: Na djelu je udar na prirodni moralni sustav, žele promijeniti deset Božjih zapovijedi!

0
Biskup Dražen Kutleša na misi u Ludbregu (foto: Jutarnji list)
Biskup Dražen Kutleša na misi u Ludbregu (foto: Jutarnji list)

Više desetaka tisuća vjernika iz Hrvatske i inozemstva okupilo se u nedjelju na središnjem misnom slavlju u svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu, vrhuncu 10-dnevne manifestacije Dani ludbreške Svete Nedjelje, a predvodeći misu u Zavjetnoj kapeli porečko-pulski biskup Dražen Kutleša posebno je naglasio važnost istine i očuvanja prirodnoga moralnog sustava, piše Jutarnji list.

Svetkovina Presvete Krvi Kristove svake godine u Ludbreg dovede i brojne osobe iz političkog života Hrvatske, a pokrovitelj manifestacije i izgradnje Zavjetne kapelice i Svetišta je Hrvatski sabor, prema zavjetu iz 1739. godine.

Biskup Kulteša pozvao na čuvanje prirodnoga moralnog sustava

Hodočasničko misno slavlje u Zavjetnoj kapeli predvodio je mons. Dražen Kutleša, porečko-pulski biskup, u zajedništvu s domaćinom mons. Josipom Mrzljakom, varaždinskim biskupom.

Biskup Kutleša u propovijedi je poručio okupljenim vjernicima da Crkva nije samo u sakristiji, nego je ona uvijek naglašavala što je dobro, što je istinito i lijepo.

Posebno je ukazao na važnost istine, ali i na očuvanje prirodnog moralnog sustava, koji je sadržan u deset Božjih zapovijedi, a kojeg danas, naglasio je Kutleša, netko želi promijeniti. „Taj je prirodni moralni sustav, na udaru“, upozorio je biskup Kutleša.

Poručio je kako je Crkva ta koja mora pozivati na istinu i prirodni moralni zakon, ali i da je zadaća političara, koje bira naroda, pokazati koji je ispravan put.

I biskup Kulteša ukazao je na važnost jedinstva i zajedništva hrvatskoga naroda. Pozvao je sve vjernike da svjedoče drugima svojim životom i ponašanjem, ali i da znaju obrazložiti drugima svoju vjeru, piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa