Izaslanstvo Istarske županije posjetilo slovačku regiju Trenčín

0

Izaslanstvo Istarske županije od 21. do 23. veljače boravi u službenom posjetu slovačkoj regiji Trenčín s kojom je 2006. godine Istarska županija potpisala Sporazum o suradnji.
Izaslanstvo sačinjavaju Viviana Benussi, zamjenica župana Istarske županije, Valerio Drandić, načelnik uprave IŽ, Oriano Otočan, v.d. pročelnika Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU integracije IŽ, Branko Curić, pročelnik Upravnog odjela za turizam IŽ, Ivan Jurković, prorektor za međunarodnu suradnju Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, dr. Irena Hrstić, predstavnica Opće bolnice Pula.

Tijekom dvodnevnog posjeta, susreli su se s istaknutim predstavnicima Regije Trenčín: predsjednikom dr. Pavolom Sedláčekom i potpredsjednikom Milanom Panáčekom, zatim s voditeljem i zamjenikom voditelja ureda regije Trečín, predstavnicima Odjela za međunarodnu suradnju i Odjela za regionalni razvoj, direktorom regionalnog centra tradicijske kulture u Myjavi, direktorom regionalnog centra za kulturu u Prievidzu, direktorom Muzeja u Trenčínu, predstavnikom Sveučilišta Alexander Dubček u Trenčínu, zamjenikom direktora Trenčianske Teplice Spa, zamjenikom direktora Bojnice Spa i s predstavnicima Regionalnog Parlamenta.

Cilj ove posjete je jačanje odnosa između dviju regija, te ostvarenje suradnje na području kulture, turizma i visokoškolskog obrazovanja, što je i naglašeno na okruglom stolu predstavnika regija, koji je održan 22. siječnja u sjedištu regije Trenčín.

Tijekom okruglom stola regija Trenčin predstavila je svoje aktivnosti, kao i projekte ostvarene i financirane putem fondova Europske unije, što je posebice zanimljivo Istarskoj županiji koja se priprema za korištenje Strukturnih fondova nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju. Također, članovi istarske delegacije posjetili su bolnicu u Myjavi, gdje su imali priliku upoznati se i sa specifičnim primjerom planiranja projekata za Strukturne fondove, priopćeno je iz Kabineta župana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa