Stolnotenisačica Maja Šuman: Ona je jača od sudbine

0
Maja Šuman
Maja Šuman

Najčitanije hrvatske novine 24sata objavile se nekoliko svjedočanstva Hrvata koje su liječnici i obitelj otpisali, no oni su pobijedili neizliječive bolesti, teške nesreće, misteriozne dijagnoze i crne misli.

Među njima je i stolnotenisačica Maja Šuman (21) iz Červar Porta kraj Poreča, koja je krajem ljeta 2010. godine stigla u Zagreb na školovanje. U listopadu na pružnom prijelazu blizu učeničkog doma udario ju je vlak. Imala je kapuljaču na glavi i slušala je glazbu, pa ga nije čula ni vidjela.

Prognoze su bile stravične. Imala je teško ozlijeđenu glavu, prijelom bedrene kosti i potpuno smrskan skočni zglob jer ju je vlak vukao po zemlji. Borila se za život. Iz dana u dan prikupljala je snagu, a tri mjeseca nakon nesreće nadljudskom životnom snagom i voljom vratila se u školske klupe zagrebačke 3. gimnazije. Uz pomoć kolega i susretljivost profesora uspješno je završila školsku godinu. Iako je još hodala pomoću štake i nesigurno stajala, Maja nije mogla izdržati da ne uzme reket u ruke i ponovno zaigra stolni tenis.

Tijekom ljeta puno je plivala i vježbala. Oporavljena je krenula u 4. razred zagrebačke gimnazije i odmah počela redati odlične ocjene. Nastavila je trenirati stolni tenis i godinu nakon nesreće ponovno igra na turnirima, donosi 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa