Brad Pitt će projektirati vile u Istri

0
Brad Pitt
Brad Pitt

Najslavniji glumčki par na svijetu, Brad Pitt i Angelina Jolie, ovaj put zajedno, možemo očekivati u Hrvatskoj,  a odredište im je Istra. Nakon što je ljepša polovica para za prošloljetnog dvodnevnog boravka na Brijunima iskazla očaranost ljepotama arhipelega i najavila novi dolazak s cijelom obitelji, Brijuni, ali prvenstveno kao poslovna prilika privukli su i Brada. Zajedno sa svojim prijateljima, uglednim arhiketima i dizajnerima, želi sudjelovati u realizaciji najvećeg turističkog projekta biznismena Danka Končara koji nasuprot Brijuna uskoro počinje graditi luksuzni resort s hotelima, vilama, marinom i golf – terenima, piše Jutarnji list.

Riječ je o projektu radnog naziva Barabriga – Dragonera koji je Končar lani za 85 milijuna eura kupio Hypo banke. Projektom se prvo oduševio veliki Končarov prijatelj, glumac Rade Šerbedžija, koji je za nedavnog Berlinskog festivala i povezao Brada Pitta s Končarom.

- Točno je, moj dragi prijatelj Danko radi iziman projekt na području Barbarige i Dragonere, to će biti svjetskih razmjena. U Berlinu sam organizirao večeru na kojoj smo se okupili nas tri para, Brad i Angelina, Danko i Jelena te Lenka i ja. Tom smo prigodom našim američkim prijateljima pokazali što se sve na tom divnom istarskom lokalitetu planira graditi i Brad se jako zainreresirao. Rekao nam je da je njemu gluma posao, a prva strast su mu arhitektura i dizajn. Zajedno  uglednim svjetskim arhitektima već je radio na nekoliko velikih projekata, a sada bi ih htio dovesti u Istru. Premda je to bio tek prvi razgovor, Končar i on su se povezali i vjerujem da bi zaista moglo doći do partnerstva u realizaciji tog projekta – rekao nam je Šerbedžija. Iako slavni holivudski par Pitt – Jolije sve svoje poslove izvan svijeta filma druži u diskreciji, nije nepoznanica da je Brad Pitt i uspješan poslovni čovjek. Biznisu se posvećuje jedanko predano kao što to Angelina čini u svojim brojnim humanitarnim misijama.

I iz krugova bliskih Končaru doznajemo da će nastaviti razradu svojih poslovnih ideja sa slavnim glumcem, koji se također ozbiljno zainteresirao da unutar te buduće liksuzne destinacije izgraditi ljetni dom ta svoju breojnu obitelj. Rekao je Končaru da mu je Angelina brijunsko otočje opisala kao raj na zemlji, idealno mjesto za odmor, gdje im se djeca mogu nesmetano igrati i uživati. Končar mu je ponudio da iaberu zemljište na području Dragonere i da sami odluče što točno na tom terenu želi izgraditi.

Inače, projekt Barbariga Dragonera trenutno je u fazi izmjene dokumentacije,i to na način da se smanjuju prvobitno previđeni smješatni kapaciteti. Teži se, naime, elitnom, a ne masovnom turizmu. Na području Dragonere bit će 85 posto zelenih povoršina s arheološkom parom i muzejom, a na preostalih 15 posto gradit će se hotelski i apartmanski kapaciteti, golf – tereni i marina. Ukupna vrijednost cijelog projekta procijenjuje se na 500 milijuna eura piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa