Kanfanar: Svečani prijem za državnog prvaka Alena Čekića

0
Alen Čekić na prijemu u Općini Kanfanar
Alen Čekić na prijemu u Općini Kanfanar

Načelnik Općine Kanfanar Sandro Jurman organizirao je 31. kolovoza svečani prijem za juniorskog prvaka Hrvatske u gađanju letećih meta - disciplina trap Alena Čekića, člana Streljačkog kluba Sagitar iz Kanfanara. Prevenstvo Hrvatske održano je prošlog vikenda na streljani Luže u Zagrebu.

Šesnaestogodišnji Alen Čekić je u juniorskoj konkurenciji (do 21 godine) u dva dana natjecanja na 125 meta pogodio 102 mete te se tim rezultatom plasirao u polufinale među šest strijelaca. U polufinalu je sa pogođenih 14 od 15 meta ušao u natjecanje za medalju. Na raspucavanju za medalje pogodio je svih pet meta i time ušao u meč za zlatnu medalju, u kojemu je sa 13 pogodaka od 15 meta osvojio zlato i naslov državnog juniorskog prvaka za 2015. godinu.

Na svečani prijem kod načelnika zlatni Alen je došao u pratnji oca, ujedno i predsjednika SK Sagitar Kanfanar, Rina Čekića, te našeg proslavljenog olimpijskog pobjednika Giovannia Cernogorza, koji je Alenu pomagao u pripremi za prvenstvo Hrvatske.

Načelnik Jurman čestitao je Alenu Čekiću i njegovom timu na ovom vrhunskom rezultatu, istaknuvši da se radi o jednom od najvećih sportskih uspjeha, a svakako najvećem kada je riječ o pojedinačnim sportovima u Općini Kanfanar. Istaknuo je i da je Općina Kanfanar prepoznata po svojim sportašima, a od sada se ozbiljno pozicionirala i u streljačkom sportu.

Rino Čekić je u Alenovo ime i u ime SK Sagitar zahvalio Općini Kanfanar na podršci u radu i djelovanju kluba istaknuvši da je u Općini Kanfanar u šest godina uređena i registrirana streljana, osnovan klub te osvojen naslov državnog prvaka što je raritet i uspjeh koji nijedan klub u Hrvatskoj dosad nije ostvario.

U nastavku prijema u neformalnom razgovoru Alen je prisutne upoznao sa detaljima sa natjecanja, a naš olimpijski pobjednik Givanni Cernogoraz sa zahtjevima i stanjem u ovom zanimljivom sportu.

Alen Čekić na pobjedničkom postolju
Alen Čekić na pobjedničkom postolju

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa