Po rovinjskim ulicama patrolira talijanski policajac

0
Fulvio Flara (lijevo) sa svojim domaćinima u Rovinju
Fulvio Flara (lijevo) sa svojim domaćinima u Rovinju

Ovih dana, uz naše policajce, turisti na rovinjskim ulicama i turističkim naseljima mogu sresti i talijanskog policajca u službenoj odori. Tu je da svoje sunarodnjake informira o svemu što im je potrebno na odmoru u našem gradu i pomognu im ako naiđu na neke probleme.

Po riječima zapovjednika rovinjske Policijske postaje Renata Bošca, već 11 godina u našoj zemlji traje međunarodna policijska razmjena. Prošlog ljeta u Rovinju su boravila dva austrijska policajca, a ove sezone u ispomoć našoj policiji dolaze policajci talijanskog Interpola.

Dogradonačelnik Rovinja Marino Budicin je 10. srpnja sa suradnicima iz gradske uprave i direktoricom Turističke zajednice Grada Rovinja Odete Sapač, upriličio prijem za prvog talijanskog policajca Fulvija Flara, koji već odrađuje svoj posao u Rovinju, i njegovog domaćina zapovjednika Renata Bošca. 

U ime Grada Rovinja Budicin je Flaru zaželio dobrodošlicu i uspješno odrađen zadatak. Fulvio Flara je izrazio oduševljenje ljepotom Rovinja, usporedivši ga sa Venecijom. Na zadatku u Rovinju Flara ostaje tri tjedna, a nakon njega će u smjenama boraviti još dvojica kolega iz rimskog Interpola.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa