Pulski SDP ošto osudio iscrtavanje svastike na Giardinima

0
Oskrnavljeni spomenik antifašistima na Giardinima
Oskrnavljeni spomenik antifašistima na Giardinima

„SDP Pule oštro osuđuje jučerašnje iscrtavanje svastike na spomen ploči palim borcima i žrtvama fašizma na pulskim Giardinima, te ovim putem pozivamo neodgovorne pojedince da se suzdrže od takvih nepromišljenih poteza u budućnosti, a institucije da se pronađu odgvorni pojedinci i sankcionira ih se u skladu s zakonom“, stoji u pripćenju koje potpisuje Danijel Ferić, predsjednik SDP-a Pule.

U priopćenju dalje stoji da je antifašizam danas jedan od temelja slobodne, demokratske i europske Hrvatske, a Istra je zahvaljujući pobjedi nad fašizmom mjesto suživota, tolerancije, zajedništva i dobrosusjedskih odnosa, o čemu govori i Deklaracija o osudi svih oblika diskriminacije koju je na prijedlog SDP-a usvojila Županijska skupština Istarske županije.

„Građani Pule i Istre su oduvijek poštivali i prihvaćali svakoga bez obzira na njegovu etničku pripadnost ili vjeru što su i pokazali na referendumu u prosincu 2013. godine kada je većina uzela pravo jednoj manjini, a Istrijani su tom prilikom iskazali da žele Istru bez podjela i diskriminacije“, kaže Ferić.

Pulski SDP poručuje da su stranka koja je oduvijek živjela i njegovala antifašističke tekovine kao jedne od temeljnih vrijednosti društva, što će promicati i dalje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa