predstavljeni novi logo i manifestacija pula čita!

Studio Sonda kreirao novi vizualni identitet Gradske knjižnice Pula

0

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni novi identitet te kulturne ustanove i drugo izdanje trodnevne manifestacije Pula čita! u čijem su centru knjiga i čitanje.

 

Ravnateljica pulske gradske knjižnice Nadia Bužleta pojasnila je da su ove dvije novosti objedinjene budući da implementacija novog vizualnog identiteta, koji je kreirao Studio Sonda, započinje upravo manifestacijom Pula čita! koja će biti održana 7, 8. i 9. svibnja. Na važnost ove manifestacije za lokalnu zajednicu, ali i ostalih programa posvećenih čitanju koji su u gradu zaista brojni, te svježine novog vizualnog identiteta Knjižnice osvrnula se pročelnica gradskog Upravnog odjela za kulturu Emina Popović Sterpin.

Novi logo Gradske knjižnice i čitaonice Pula

Koncept novog vizualnog identiteta predstavio je Sean Poropat iz Studija Sonda, koji je naglasio da je iskustvo čitanja bogato, iznimno i nezamjenjivo.

„U knjižnicama ima jako puno sadržaja, bogatstva, i svatko tu može pronaći nešto za sebe. U knjižnicama je prisutna nevjerojatna količina sadržaja. Slijedom toga novi vizualni prikaz pulske knjižnice donosi polegnute knjige, čije sadržaje treba otkriti, knjige koje kriju nevjerojatnu količinu sadržaja u ugodnom ambijentu“, kazao je Poropat.

Ravnateljica knjižnice, predstavljajući bogat program manifestacije Pula čita!, naglasila je da ona objedinjava književne susrete, javna čitanja, radionice, predstavljanja knjiga i izložbe u čijem je centru pisana riječ kao medij koji je zajednički svim dobnim i interesnim skupinama. Važan dio manifestacije je, uz afirmaciju i promociju domaćih književnika i pisane riječi, promocija Gradske knjižnice kao mjesta na kojem se cijele godine organiziraju različita kulturna događanja. Upravo su gradske knjižnice svojevrsni dnevni boravci lokalnih zajednica, a ujedno i mjesta na kojima svi građani mogu pronaći informacije te konzumirati kulturu.

Pula čita! kroz svoj program naglaske stavlja i na značajne književne obljetnice te suradnju s različitim kulturnim, umjetničkim i odgojno-obrazovnim ustanovama i udrugama te pojedincima koji su u ulozi ambasadora pisane riječi. Također, cilj je u realizaciju programa u što većoj mjeri uključiti djecu i mlade, a koji na ovaj način postaju aktivnim sudionicima kulturnog života grada. Tako su ovogodišnja javna čitanja u programu Pula čita klasike posvećena Marku Maruliću, Ivani Brlić Mažuranić i Dragu Gervaisu, dok u realizaciji programa sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola te studenti koji na svoj način sugrađanima predstavljaju književna djela.

Program manifestacije Pula čita!

Ovom manifestacijom Pula se na jedinstven način pridružuje nacionalnim i svjetskim knjižnicama koje provode slične programe. U tri dana održat će se 18 programa u kojima sudjeluju: Julijana Matanović, Snježana Banović, čiji će susret moderirati Đorđe Matić, Igor Beleš, Tea Tulić, Kašmir Huseinović i Andrea Petrlik Huseinović, Zoran Maljković, Jan Bolić, ilustratorica Lila Prap, Petra Valković, Valter Roša, učenici OŠ-SE „Giuseppina Martinuzzi“, Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula te Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, djelatnici INK – Gradskog kazališta Pula, JU Pula Fim Festival i Kino Valli, Arheološkog muzeja Istre, studentice i studenti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli s mentoricom Irenom Mikulaco, Pulski ogranak Matice hrvatske i djelatnici Osrednje knjižnice Celje, ovogodišnje knjižnice partnera.

Svi programi u svim terminima otvoreni su za javnost, a manifestaciju podupiru Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Pula. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa