Tri odličja za KBK Planet sport na Svjetskom kupu u Riminiju

0
Edi Višković, Elizabeta Crnković, Antonio Jurman i Marko Džin
Edi Višković, Elizabeta Crnković, Antonio Jurman i Marko Džin

Članovi Kickboxing kluba „Planet sport“ Pula vratili su se sa Svjetskog kupa „Bestfighter“ održanom od 5. do 7. lipnja u Riminju s tri odličja:  juniorka Elizabeta Crnković  osvojila je srebrnu i brončanu, a stariji kadet Antonio Jurman srebrnu medalju. Uz njih je nastupio i stariji kadet Marko Džin, koji unatoč izvrsnim borbama nije uspio doseći medalju. Na natjecanju koje je ukupilo 1.992 borca vodio ih je trener Edi Višković.

Crnković je brončanu medalju osvojila u disciplini point fight do 70 kilograma, a u light contactu u istoj težinskoj kategoriji srebro.  Jurman u point fightu  do 47 kilograma nije stigao do medalje, a u light contactu je u istoj težinskoj kategoriji izgubio u finalu te tako osvojio srebro.

Džin je nastupio u trima kategorijama dviju disciplina pokazavši izvrsnim borbama da je respektabilni protivnik.  U disciplini point fight do 63 kilograma,  nakon odličnih predborbi, izgubio je u krajnje neizvjesnoj i napetoj borbi do posljednje sekunde od kasnijeg pobjednika. U višoj težinskoj kategoriji  do 69 kilograma  pokazao je znanje i fizičku spremnost, ali nije uspio dohvatiti medalju. U disciplini light kontakt  do 63 kg,  u kojoj tek odnedavno nastupa, pokazao je svu raskoš svog talenta i snage,  pogotovo u drugoj rundi u borbi za medalju, ali je sudačkim bodovima izgubio od kasnijeg ukupnog pobjednika.

Trener Višković nije nezadovoljan nastupom svojih uzdanica na ovom svjetskom kupu   s obzirom je ovom trojcu ovo ulazna godina u višoj starosnoj i težinskoj kategoriji. U naredna dva mjeseca na redu su zajedničke pripreme hrvatske reprezentacije i brušenje tehnike i taktike s domaćim i inozemnim sparinzima do odlaska na  Europskom prvenstvu za kadete i juniore koje se u kolovozu održava u španjolskom San Sebastijanu. Potom nakon slijedi odmor i početak priprema za naredno sezonu sredinom rujna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa