Roberto Cukon: Načelnik Buić na sve načine pokušava diskreditirati skup o kanalizaciji Medulina

0

Nakon priopćenja medulinskog načelnika Gorana Buića, medijima se obratio i Roberto Cukon iz Medulina, inicijator održavanja skupa građana zakazanog 15. veljače u hotelu „Medulin“ s početkom u 17:00 sati.

„Dana 8. studenog 2010. godine zatražio sam od načelnika Općine Medulin (u svoje ime i ime drugih zabrinutih građana) da sazove zbor građana na temu izgradnje kanalizacije u Općini i mjestu Medulin na kojem bi bili informirani na koji se način donose odluke o: cijeni vode koja nas stanovnike košta 57 % skuplje nego što nam fakturira Vodovod Pula d.o.o.; cijeni odvoza kućnog smedć, a da nema kalkulacije troškova; te da nas informira o projektu kanalizacije: kada će početi, kada će se završiti i koliko će koštati?

Petnaest mjeseci nije bilo nikakvog odgovora, stoga sam pokrenuo inicijativu o potrebi organiziranja Zbora građana na kojem bi se građani konačno informirali u kojoj je fazi projeka izgradnje kanalizacije. Zahtjev za organiziranje Zbora građana, podržan s 200 potpisa proslijedio sam Općini Medulin, odnosno načelniku. Konačno smo 31. siječnja 2012. godine, poslije godinu i pol dana, dočekali priliku da dođemo do željenih informacija. Na skupu koji je vodio načelnik govorilo se uglavnom općenito i veoma površno o kanalizaciji. Nismo bili zadovoljni ponuđenim informacijama – odgovorima i nemogućnošću da učestvujemo u otvorenoj raspravi. Zato smo od načelnika zatražili da nam 10. veljače dozvoli korištenje društvenih prostorija kako bi organizirali novi skup. Suglasnost nismo dobili. Načelnik me uputio na mjesne odbore koji su me ponovo uputili načelniku i tako u krug.

Prinuđen sam bio pomaknuti termin održavanja skupa i pronaći novi odgovarajući slobodni prostor. Konačno je skup zakazan za 15. veljače s početkom u 17:00 sati u hotelu Medulin. O svemu sam uredno obavijestio načelnika i pozvao ga da prisustvuje.

U vezi održavanja skupa i u cilju njegovog uspješnog rada uključili su se i brojni drugi građani sa svojim idejama i prijedlozima te željom da ih na skupu prezentiraju. Upoznat sam i sa stavom i prijedlogom udruge poduzetnika u vezi navedenog skupa kao i da su svoje stavove i prijedloge uredno i na vrijeme uputili na uvid i razmatranje načelniku.

Odlučno demantiram da je u pozivu skupa mještana navedeno da su organizatori skupa Općina Medulin, načelnik i Albanež d.o.o. Svi navedeni samo su uredno pozvani da prisustvuju skupu. Očito je da se načelnik ne usuđuje pojaviti na skupu, iako je unaprijed u skladu s demokratskim običajima obaviješten o svim otvorenim pitanjima koje na skupu želimo postaviti. Upoznat sam kako je u želji da spriječi održavanje skupa višestruko reagirao u namjeri da nam se uskrati prostor u hotelu Medulin.

Kako u tome nije uspio nastoji putem medija diskreditirati i omalovažiti navedeni skup. Skup ćemo unatoč svemu održati. Pozivam sve mještane Medulina da prisustvuju, ali i aktivno učestvuju u radu skupa“, stoji u reagiranju Roberta Cukona.

Poziv koji je redakciji poslao Roberto Cukon (gore) i poziv koji su nam poslali iz Općine Medulin (dolje)
Poziv koji je redakciji poslao Roberto Cukon (gore) i poziv koji su nam poslali iz Općine Medulin (dolje)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa