Nova glumačka zvijezda Tihana Lazović ima istarske korijene

0
Tihana Lazović
Tihana Lazović

Tihana Lazović, zvijezda filma „Zvizdan“ redatelja Dalibora Matanića, koji je osvojio nagradu žirija za najbolji film u kategoriji Un Certain Regard na filmskom festivalu u Cannesu, ovih je dana boravila u Rapcu. No, njezin posjet nije bio turistički. Mlada glumica posjetila je svoju baku Gracijelu Pavlić.

Zbog brojnih obaveza u Rapcu je ostala samo dva dana. Tihana je inače rođena i odrasla u Zadru, živi u Zagrebu gdje je i diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti, ali Rabac, kazala nam je Gracijela, oduvijek ima posebno mjesto u njezinom srcu.

„Ona za sebe kaže da je Zadranka, Zagrepčanka i Rapčanka“, napomenula je Gracijela koja je prisustvovala mnogim predstavama svoje unuke te imala priliku sjediti među poznatim glumcima i redateljima.

Naime, Tihanina majka Gordana je Rapčanka, ali je ostala živjeti u Zadru nakon završetka studija gdje se zaposlila i udala za nekadašnjeg nogometnog golmana Miljenka Lazovića. Ubrzo su dobili dvije djevojčice Tihanu i Tajanu koje su od malih nogu pokazivale talent za umjetnost, Tihana za glumu, a Tajana za glazbu. Malene „umjetnice“ to su i službeno postale kada su odrasle, Tihana se opredijelila za glumu, dok je njezina starija sestra glazbenica i radi kao učiteljica klavira u Zagrebu.

Tihaninu želju da postane glumica, njezini su roditelji isprva prihvatili sa skepsom, otkrila nam je Gracijela, jer ipak je to posao od kojeg malo tko može živjeti. No, pokazalo se da je ta odluka bila pun pogodak te je čitava obitelj i više nego ponosna na njezin uspjeh. Iako žive daleko, ova je obitelj ostala vrlo povezana te se često međusobno posjećuju. Svoju unuku opisuje kao buntovnicu od malena, ali i kao izrazito dobru dušu. (Danijela Bukvić)

Miljenko Lazović i Gordana Pavlić na vjenčanju
Miljenko Lazović i Gordana Pavlić na vjenčanju
Gracijela Pavlić
Gracijela Pavlić
Gracijela s Tihanom
Gracijela s Tihanom
Tajana i Tihana kao djevojčice
Tajana i Tihana kao djevojčice

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa