Delegacija Kragujevca posjetila Istru i Pulu

0
Istarski župan Flego i pulski gradonačelnik Miletić primili su delegaciju Kragujevca
Istarski župan Flego i pulski gradonačelnik Miletić primili su delegaciju Kragujevca

U prostorijama pulske komunalne palače, pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego, 13. svibnja primili su  delegaciju grada Kragujevca na čelu s gradonačelnikom Radomirom Nikolićem.

Miletić se zahvalio na dolasku i delegaciju ukratko upoznao s aktualnim gradskim projektima koji su u Puli u tijeku te je istaknuo sličnosti koje dvije regije posjeduju. „Siguran sam da između naših dviju regija postoje brojne dodirne točke te da nam je zajednički interes produbiti suradnju i prenijeti jedni drugima pozitivna iskustva“, kazao je Miletić.

Istarski župan Valter Flego, uz zahvale na dolasku delegaciji iz Šumadije, istaknuo je kako se otvorila dvosmjerna cesta s konkretnim mogućnostima povezivanja, poput povezivanja dvaju sveučilišta, ali i pozitivnim transferom znanja u kojem će se dvije sredine međusobno savjetovati i zajednički postizati bolje ekonomske rezultate.

„Motiv našeg dolaska je uspostava bolje međusobne suradnje i prenašanja dosadašnjih poslovnih iskustva. Čuli smo kako se mnogo toga hvalevrijednog u Puli i Istri trenutno provodi, poput e-Poslovanja, sustava selektivnog prikupljanja otpada, inovativnih manifestacija, iskustva u turizmu i slično. To je ono čemu i mi težimo i želja nam je produbiti postojeću suradnju“, zaključio je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa