Karlo Damjanić najbolji hrvatski barmen u flairu
Drugog dana Državnog natjecanja barmena Hrvatske u hotelu Valamar Sanfior u Rapcu, 25. Travnja, održano je natjecanje u flairu. Radi se o pripremanju koktela uz vizualno atraktivno manipuliranje priborom, uglavnom žongliranju. Natjecatelji su imali po petnaest minuta za pripremu dekoracije i pet minuta za izvedbu, odnosno pripremu triju koktela koje su potom ocjenjivali suci.
Među dvanaest natjecatelja najviše uspjeha imao je Karlo Damjanić iz Pule. Drugo mjesto zauzeo je Dušan Janjatović, koji je ujedno dobitnik nagrade za najbolju kreaciju, a treći je Kristijan Briješki. Posebnu nagradu u iznosu od 1.500 kuna, koju daje proizvođač Marie Brizard za najviše korištenih njegovih sastojka je Siniša Novković. Priredbu su vodili Saša Dermit i Milda Mišon uz pomoć tehničara Filipa Mikića. (Tekst i foto: Robi Selan)