Uskoro počinje izgradnja centralnog terena za Poreč Major

0
Poreč domaćin najboljih igrača svijeta u odbojci na pijesku
Poreč domaćin najboljih igrača svijeta u odbojci na pijesku

Najbolji igrači svijeta u odbojci na pijesku, po 32 tima u muškoj i ženskoj konkurenciji, već se mjesecima pripremaju za najiščekivaniju svjetsku seriju koja započinje upravo u Hrvatskoj. Swatch Beach Volleyball Major Series najprestižnija je serija u sklopu FIVB World Toura, koja sezonu otvara turnirom Poreč Major, čiji se temelji upravo postavljaju na nekoliko lokacija u gradu, a uskoro počinje i izgradnja centralnog terena u porečkoj uvali Peškeri. Osim vrhunskog sporta te zabavnog karaktera samog turnira, važno je naglasiti da igrači na Poreč Major dolaze po bodove za Olimpijske igre u Riju 2016., gdje se očekuje da će odbojka na pijesku biti jedan od najatraktivnijih sportova.

Centralni teren u samom centru grada bit će izgrađen za 5000 posjetitelja, a ulaz je besplatan za sve gledatelje dok se mjesta ne popune. Valja napomenuti da je nagradni fond turnira 800.000 $ što je dosad najveći nagradni fond jednog turnira u Hrvatskoj.

Hrvatska će, također, imati svoje predstavnike na pijesku. Naime, wildcard za ovo prestižno natjecanje dobit će po dva hrvatska tima u muškoj i ženskoj konkurenciji. O samom značaju cijelog projekta govori i činjenica da je ambasador i globalni promotor turnira upravo jedan od najvećih europskih pjeskaša svih vremena – Julius Brink – Olimpijski pobjednik iz 2012, svjetski i višestruki europski prvak, koji u Poreč stiže pratiti događanja na Peškeri.

Poreč Major počinje 2. lipnja te završava velikim finalom u nedjelju 7. lipnja. Od utorka do četvrtka na rasporedu su kvalifikacije, petak je rezerviran za četvrtfinale i polufinale, a u subotu i nedjelju posjetitelje očekuje pravi odbojkaški spektakl i okršaj najboljih ekipa svijeta. Više informacija pratite na www.swatchmajorseries.com i Facebook profilu Poreč Major.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA