U nedjelju Obiteljski dan u Medulinu

0
Medulin
Medulin

Općina Medulin, Gimnazija Pula i udruga AK Delta iz Medulina pozivaju na sportsko-zabavnu manifestaciju Obiteljski dan koji će se održati u nedjelju, 26. travnja, od 9 do 14 sati u Medulinu, na sportskom igralištu iza Konzuma.

Događaj se organizira s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za odlazak atletske ekipe učenica Gimnazije Pula na Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u lipnju ove godine u Kini. U događaj su se uključili Dječji vrtić Medulin, DV Ciciban iz Medulina, DV Sunčica iz Banjola i OŠ dr. Mate Demarina iz Medulina.

Sportske igre za svakoga

Obiteljski dan započet će na sportskom igralištu iza Konzuma na Medulinskoj rivi, gdje će se u jutarnjim satima u, od(9.30 do10.30 sati, tradicijskim igrama prvi okušati mališani iz naših vrtića zajedno sa svojim roditeljima. Nakon njih slijede ekipe nižih razreda naših osnovnoškolaca, od 10.30 do 11.30.

U sportskom dijelu, od 11.30 do12.30 sati,  posljednje će sudjelovati šestočlane ekipe predstavnika udruga, klubova i drugih neprofitnih organizacija s područja općine Medulin. Za ovaj dio natjecanja u disciplinama poput mornarskog poligona, vožnje slaloma u karijoli, slaganju ribarskih kašeta, potezanju konopa te mini štafetnoj utrci mogu se prijaviti i "neformalne" ekipe sačinjene od mještana općine Medulin, a koji nisu članovi naših udruga ili klubova, kao i predstavnici lokalnih poslovnih subjekata, lokalne samouprave, predstavnici mjesnih odbora, i svi oni koji  žele svojim sudjelovanjem doprinijeti realizaciji našeg cilja. Plaćanjem simbolične kotizacije u iznosu od 60 kuna po ekipi sudionici ovog posljednjeg dijela natjecanja pomoći će ostvarenju cilja naše akcije.

Gurmanska ponuda po simboličniom cijenama

Zabavni i edukativni dio programa Obiteljskog dana primjeren je svim uzrastima sudionika u natjecateljskom dijelu događaja, gostima i posjetiteljima.

Uz glazbeni program i folklor najmlađe će zabavljati mađioničar i gosti iznenađenja, demonstrirat će se stari sportovi, živopisno pljočkanje i igranje briškule, a u gurmanskom kutku moći će se kušati maneštra, pečene srdele, pekarski proizvodi te svježe pripremljene fritule koje će se prodavati po simboličnim cijenama, također u svrhu prikupljanja donacija za ostvarenje cilja naše akcije. Svojim će dolaskom događaj uveličati i poznati gosti sportaši.

Događaju su se odazvale naše udruge i pojedinci koji se bave umjetnošću, stvaralaštvom i hand made-om, koji će ponuditi svoje artikle-rukotvorine; uporabni i dekorativni predmeti te nakit od stakla, keramike, maslinova drva, proizvodi od lavande, također po simboličnim cijenama, a prihod od prodaje svih artikala biti će doniran za ostvarenje cilja naše akcije.

Za sve one koji se žele uključiti i sudjelovati u sportskom dijelu Obiteljskog dana prijave su otvorene do 22. travnja i vrše se putem e-maila na adresu: medulinzagimnaziju@gmail.com ili telefonom na broj 091/795 98 18

Organizatori unaprijed zahvaljuju svima na odazivu i na prosljeđivanju ove informacije i poziva onima za kojo bi se mogli uključiti te poručuju: „Vidimo se u nedjelju 26. travnja na sportskom igralištu na Medulinskoj rivi!“.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa