Preminuo Igor Štoković: Prvi nekomunistički gradonačelnik Pule

0
Igor Štoković
Igor Štoković

Nakon teške bolesti u Puli je 9. travnja u 56. godini života preminuo dr. Igor Štoković, bivši gradonačelnik Pule i dugogodišnji direktor Arenaturista. Štoković je bio dio tzv. Delbiancovog kadra koji su nakon demokratskih promjena iz tadašnjeg SKH-SDP-a prešli u novoosnovani IDS.

Nakon što je tadašnji predsjednik SO Pula Luciano Delbianco prihvatio kandidaturu IDS-a za prvog župana novoosnovane Istarske županije, njegova desna ruka Igor Štoković postao je kandidat IDS-a za gradonačelnika Pule na prvim lokalnim izborima u demokratskoj Hrvatskoj.

Nakon plebiscitarne izborne pobjede Štoković je postao gradonačelnik Pule, ali na toj dužnosti nije izdržao čitav mandat jer se u međuvremenu njegov politički mentor Delbianco razišao s Jakovčićem i IDS-om, pa ga je Gradsko vijeće Pule smijenilo krajem 1996. godine.

Nakon odlaska iz politike Štoković je imenovan direktorom Arenaturista, ali je i dalje ostao blizak s vrhom IDS-a, što je posebno došlo do izražaja kod privatizacije najveće pulske hotelske kompanije. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa