Počinju radovi na plinofikaciji Ulice Sergijevaca

0
Radovi se nastavljaju 9. travnja
Radovi se nastavljaju 9. travnja

Nastavljaju se radovi na plinofikaciji središta Pule i to u Ulici Sergijevaca čime će se označiti i ulazak u njezinu završnu fazu. Radovi će početi 9. travnja, a njima će se postojeća dotrajala mreža gradskog plina u potpunosti zamijeniti čime će se stanarima Ulice Sergijevaca, kao i okolnih ulica i uspona, napokon omogućiti korištenje prirodnog plina kao kvalitetnijeg i jeftinijeg energenta.

Budući da je riječ o samoj starogradskoj jezgri i arheološko značajnoj zoni, radovi će se odvijati isključivo po postojećoj trasi plina u manjim dionicama (25 metara), upotrebom manjih strojeva i ručno kako ne bi došlo do oštećenja ostalih instalacija ili zadiranja u eventualno arheološki neistražene lokalitete. Radovi će se odvijati svakog dana, vikendom i praznicima od 7 do 20 sati, a za vrijeme radova pješački će promet cijelo vrijeme biti omogućen.

Prva dionica radova odvijat će se od Clarisseouve ulice (izlaz sa Danteovog trga na Sergijevaca) prema Cvečićevom usponu (u smjeru Narodne tehnike) i Forumu. Budući da je prirodni plin već stigao do Danteovog trga, ovim će se radovima omogućiti prijelaz s gradskog na prirodni plin u najkraćem mogućem vremenskom roku.

Plinara stoga poziva potrošače da već ovog tjedna kontaktiraju ovlaštene plinoinstalatere  i dovedu svoje kućne instalacije u stanje potrebno za prihvat novog čišćeg i jeftinijeg energenta.

Radovi će prema predviđanjima, a ovisno o vremenskim prilikama trajati do sredine lipnja ove godine, odnosno prije samog početka ljetne turističke sezone.U sklopu projekta plinofikacije užeg centra Pule, u četvrtak u jutarnjim satima nastavit će se i rekonstrukcija postojeće mreže i kućnih priključaka za prihvat prirodnog plina u naselju Monte Zaro.

Radovi će se odvijati u dijelu Dobriline ulice od raskrižja s Radićevom do Ulice Ćirilometodske družbe, a vozila će se propuštati jednom, desnom, prometnom trakom dok će Švalbina ulica zbog potrebe izvođenja radova biti zatvorena za sav promet.

Također, kao što je i najavljeno, radovi na plinofikaciji započet će i pješačkoj zoni na dijelu Flanatičke ulice od raskrižja sa Veronskom do raskrižja sa Laginjinom ulicom i na dijelu Ciscuttijeve ulice (od raskrižja sa Zagrebačkom do Flanatičke ulice).

Radovi bi prema planu i sukladno vremenskim uvjetima trebali biti okončani početkom svibnja ove godine. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa