Loris Benčić iz Banjola minirao romsku katnicu u Mariboru

0
Foto: Slovenske novice
Foto: Slovenske novice

Znali su da je Halit Ramadani, Rom iz Maribora s obitelji još u petak otišao na ljetovanje u Hrvatsku, u okolicu Pule. Stoga su se u nedjelju, oko 21 sat, trojica muškaraca tiho dovezla u mariborsku četvrt Greenwich i stala ispred njegove obiteljske kuće u ulici XIV Rimske divizije, piše Jutarnji list od 25. kolovoza.

Jedan od njih preskočio je ogradu visoku dva metra i provalio u kuću. U rukama je držao eksplozivnu napravu koju je postavio u kući. No, na njegovu nesreću paklena naprava je u trenu eksplodirala. Zadobio je opekline po cijelom tijelu.

Dvojica prijatelja odmah su mu pohitala u pomoć. Pokušali su se udaljiti od kuće koja je bila u plamenu, a uskoro im je prišao jedan od mještana kojeg je, kao i brojne njegove susjede, uznemirila snažna eksplozija.

- Dečki, trebate li pomoć? Da nazovem hitnu – pitao je susjed.

No, muškarci su odmahnuli rukom. Podigli su ranjenika na ramena i izgubili se u mraku. Stali su u dvorištu obližnje tvrtke koja se bavi zbrinjavanjem otpada i spustili ozlijeđenog na drvenu klupu. Skinuli su mu krvavu majicu i zatim ga unijeli u automobil. No, nakon samo nekoliko metara vožnje izacili su ga iz vozila na cestu i pobjegli u nepoznatom smjeru.

Nekoliko minuta nakon eksplozije u Ulicu XIV.  divizije stigli su vatrogasci, policijski službenici i Hitna pomoć. Medicinskom osoblju bili su sumnjivi krvavi tragovi koji su iz dvorišta obiteljske kuće vodili prema obližnjoj tvornici. Slijedili su trag i na cesti pronašli ranjenika, Lorisa Benčića (30) iz Banjola, koji je postavio eksplozivnu napravu u obiteljskoj kući Halita Ramadanija. Ranjenik je prevezen u Univerzitetni klinički centar Maribor, a liječnici su u prvom mahu mislili da je on slučajno stradao u eksploziji. Tek kasnije policija je saznala da je ranjena osoba zapravo postavila eksplozivnu napravu u kući obitelji Ramadani.

Loris Benčić, iako ima teške opekline, nije u životnoj opasnosti, no s policijskim službenicima još nije u stanju razgovarati. Osim što je sada poznat slovenskoj policiji, Loris Benčić odavno je u evidenciji hrvatskog MUP-a. Naime, u srpnju 2004. godine Benčić je u Puli prikrivenim istražiteljima prodao 6 grama kokaina. Benčić je početkom 2006. godine zbog toga bio nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora. Kasnije je djelo prekvalificirano u pomaganje u prodaji droga. Zbog toga mu je zatvorska kazna prepolovljena, a uskoro je i ta kazna zamijenjena radom za opće dobro u trajanju od 60 radnih dana, piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA