Zelena Istra: Odluka o izgradnji gradskog pročistača donesena bez znanja i uključivanja javnosti

0

Što se zapravo planira graditi u šumi Lungomare i kakve će to posljedice imati, dođite i poslušajte u petak 3. veljače 2012. godine u 18 sati u hotelu „Pula“, pozivaju aktivisti Zelene Istre. Prezentaciju za građane organiziraju u suradnji s udrugom "Za Sisplac". Ističu da u posljednjih 15 godina, koliko Grad Pula planira sustav odvodnje otpadnih voda s pročistačem, nije održana niti jedna prezentacija mogućih varijanti, niti jedna javna rasprava o mogućnostima za lociranje gradskog pročistača.

„Odluka je donesena bez znanja i uključivanja javnosti. Od 19. prosinca do 15. siječnja 2012. godine Grad Pula je na svojim internetskim stranicama postavio neke dokumente u vezi s odlukom o gradnji u šumi i pozvao građane da se o njoj očituju. Koliko im je stalo do mišljenja javnosti govori činjenica da su dokumenti namjerno postavljeni u vrijeme praznika kao i to što nikada nije organizirana smislena javna rasprava po tom pitanju koja bi omogućila kritičko preispitivanje varijantnih rješenja za lociranje pročistača“, navode na svojim web stranicama iz Zelene Istre.

Dodaju da samo sedam dana nakon isteka roka za komentiranje, već 23. siječnja 2012. godine, gradonačelnik donosi prijedlog Zaključka o utvrđivanju osnovnih smjernica - prostorno uređenje područja Lungomare ignorirajući u potpunosti primjedbe građana koje su, na njihov poziv, pristigle na predloženi plan.
„Budite informirani, zauzmite stav na temelju potpunih informacija. Dođite i poslušajte o stvarima koje se namjerno prešućuju“, pozivaju iz Zelene Istre. Inače, Zelena Istra je na svojoj Facebook stranici uz poziv na prezentaciju objavila i osmrtnicu gospodinu Lungomaru. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa