Labin: Na mjesto Benettona dolazi Carel!

0
Luca Buia, Tulio Demetlika i Luigi Rossi Luciani
Luca Buia, Tulio Demetlika i Luigi Rossi Luciani

Carel iz Padove, tvrtka za proizvodnju elektroničkih sklopova za rashladne uređaje, kupit će Benttonovu halu i u njoj pokrenuti vlastitu proizvodnju, objavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je gradonačelnik Tulio Demetlika predstavio direktora tvrtke Lugija Rossi Lucianija i njenog direktora investicija Lucu Buija.

„Nadamo se  da ćemo za petnaesetak dana postići dogovor i sklopiti kupoprodajni ugovor s Benettonom. Već dvije–tri godine tražimo pogodnu lokaciju u Hrvatskoj, a ovdje smo naišli na najbolju susretljivost gradske uprave. Namjera nam je do kraja ove godine početi s proizvodnjom i zaposliti stotinjak radnika“, kazao je Rossi Luciani.

„Svojim filijalama prisutni smo u svim industrijskim zemljama svijeta. Od pogona imamo tri u Italiji te po jedan u Kini, SAD-u i Brazilu s ukupno 1.050 zaposlenih. U svima je prozvodnja ista, potrebni su nam kvalificirani i viskokvalficirani kadrovi i zato smo spremni uložiti u njihovu edukaciju“, kaže Buia.

U tu svrhu su 19. veljače posjetili Srednju školu Mate Blažine i interesirali se za broj učenika koji se priprema za njima potreban profil zanimanja te za one koji su nastavili studirati elektroniku i srodna usmjerenja. Školi su ponudili programe i opremu te ih pozvali u posjet pogonu u Italiju. Međutim, za same fizičke poslove sklapanja bit će dovoljna i prekvalifikacija, što znači da bi posao mogao dobiti dio radnica iz Benettona. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa