Uvijek ista pitanja pulskih gradskih vijećnika: Toliko dosadna da izazivaju smijuljenja direktora gradskih firmi

31.01.2012 - 10:50
Gradsko vijeće Pule
Gradsko vijeće Pule

Tridesetu sjednicu Gradskog vijeća Pule, održanu 30. siječnja, obilježila su mahom neinspirativna pitanja koja se često ponavljaju. Kao da vijećnici samo žele pokazati svoju prisutnost pa makar vrijeme koje im je na raspolaganju potrošili za već „potrošena“ pitanja. Primjerice, Branka Daić-Bursač je direktoru pulskog groblja Monte Giro postavila pitanje o tijeku radova na uređenju i proširenju groblja. Oni, srećom, idu svojim tijekom, tako da je direktor Darko Buršić zadovoljno izvijestio o svim detaljima na gradilištu.

No, valja istaknuti da se on svakih par mjeseci nađe za govornicom i izvještava o tome. Vijećnici kao da ne prate medije ili jednostavno žele čuti detalje iz prve ruke. Isto tako, direktor Plinare Dean Kocijančić izvijestio je o radu na plinofikaciji Pule. Sergio Stupar je htio znati više o suradnji Plinare i Vodovoda na spomenutim radovima i, dakako, o samom tijeku radova. Kocijančić je, pak, istaknuo uspješnu suradnju dviju pulskih firmi i kazao kako će se radovi nastaviti po planu iako će se, zbog radova na kolektoru i zatvaranju rive, morati  preusmjeriti.

Marko Martinčić je htio doznati više o alternativnim pravcima zbog planiranih radova, a pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damira Prhata upitao je i hoće li se osigurati dodatan parking. Prhat je, kao više puta do sad, rekao da su održani sastanci na stručnoj razini i da će se osigurati kvalitetno i optimalno prometovanje. Grad će osigurati i dodatna parkirna mjesta.

Da su vijećnici i pitanja koja postavljaju iz vijeća u vijeće već pomalo dosadni, svjedoče i smijuljenja, šaputanja i šuškanja iz klupa u kojima sjede direktori i predstavnici gradskih firmi. Srećom, ovoga puta „aktualan sat“ nije trajao ni čitavih sat vremena. (Paola Albertini)

Tweet

Posljednje novosti