Nakon Tanje Vrbat Duje Marasović prekorio i Nedžada Hodžića iz Poreča

29.01.2012 - 10:34
Dujomir Marasović (Foto: Slobodna Dalmacija)
Dujomir Marasović (Foto: Slobodna Dalmacija)

Nakon verbalnog duela s Umažankom Tanjom Vrbat, HDZ-ov zastupnik Duje Marasović sada se okomio i na Nedžada Hodžića iz Poreča. Ugledni liječnik iz Splita je za saborskom govornicom rekao kako je sramota da nekoliko stotina pripadnika nacionalnih manjina u Saboru predstavlja čak osam, a nekoliko milijuna Hrvata iz dijaspore samo tri zastupnika.

Njegove riječi posebno su bile upućene Hodžiću, predsjedniku Kluba zastupnika nacionalnih manjina. Marasović mu je zamjerio da je u svom izlaganju govorio o manjinama u Hrvatskoj, a Hrvate u BiH nije ni spomenuo.

„Vi ste prvi trebali dići glas u obranu hrvatskog naroda u BiH“, prekorio ga je Marasović, a Hodžić ga je na to podsjetio da od 15 tisuća žrtava u Domovinskom ratu, 1100 su bili Bošnjaci.        

Dan ranije Duje Marasović je napravio paralelu između Branimira Glavaša i Tita te kazao: „Branimir Glavaš je zbog krivnje za smrt dva čovjeka proglašen krivim i u zatvoru je. Ako je pravna država takva, onda neka i Tito bude proglašen ratnim zločincem“.

Na spominjanje J.B. Tita Tanja Vrbat (SDP) je naglasila da u Saboru ne bi sjedili ni Istrani ni Dalmatinci da nije bilo Tita. Marasović, kojeg je Vrbat oslovila sa „druže Marasović“, podučio ju je da su NDH i Pavelić potpisali akte o predaji Dalmacije i Istre, ali da je Dalmacija reintegrirana iz NDH u Hrvatsku i prije dolaska partizana. „Prema tome, drug Tito nije vratio Dalmaciju pod hrvatsku jurisdikciju, nego su NDH i Pavelić već vratili Dalmaciju, samo je Istra ostala. Malo učite povijest“, prekorio ju je Marasović. (E.V.)

Tweet

Posljednje novosti