Lino Červar: Slavit ćemo usred Beograda, moramo biti hrabri

27.01.2012 - 14:58
Lino Červar
Lino Červar

„Presudit će obrana, a tu je Hrvatska u prednosti. Igramo 6-0 kao nitko, imamo trojicu igrača viša od dva metra - Vori, Kopljar i Gojun i preko njihova bloka ne može proći niti jedan šut izvana. Pa to je zid visok gotovo četiri metra, teško će nas probiti njihovi vanjski pucači Vujin i Ilić. Iako treba biti oprezan, opasni su to šuteri. Oni će zabiti svoje“, kazao je za 24 sata Lino Červar, bivši izbornik hrvatske reprezentacije.

Nije zaboravio ni Alilovića, koji vrhunski brani na ovom EP-u. „Njegove nas obrane dižu, daju samopouzdanje. Druga naša obrana, 5-1, možda je još bolja i opasnija. Iz nje se brzo transformiramo u napad, što je prilika za naša hitra krila. Čupić, Horvat i Ninčević puno su brži od Srba, teško će ih uhvatiti u kontri. Srbi igraju klasičnu obranu 6-0. Tu bi trebala doći do izražaja naša brzina u napadu. Znamo što Balić može odigrati, a tu je i Duvnjak, koji se izvrsno nadopunjava s Kopljarom i Lackovićem. Naša vanjska linija mora odigrati pametno, ne smije brzati, gubiti lopte... Vorija čeka teška borba na crti, no on je naš najvažniji igrač, drži obranu na okupu, a u napadu otvara prostor suigračima.“, kazao je Lino Červar i dodao:

„Naš dečki moraju biti uporni, strpljivi i hrabri, treba nam junaštvo da pobijedimo velikog protivnika na njegovu terenu, pred 20.000 navijača. To moramo okrenuti u svoju korist, da Srbi budu pod pritiskom. Moramo ostati hladne glave, biti nemilosrdni u realizaciji. Pokazali smo da možemo protiv Francuza, a Srbija je ipak slabija reprezentacija. Možemo je dobiti.
Mi imamo više kvalitetnih igrača, možemo više mijenjati i tako držati visok ritam. No pobjedu će na kraju odnijeti kolektiv, ne pojedinci“, smatra Červar.

Tweet

Posljednje novosti