U masovnom sudaru u Sloveniji sudjelovali i vozači iz Istre

0
Automobl na slici navodno je iz Rovinja (foto: RTVSLO)
Automobl na slici navodno je iz Rovinja (foto: RTVSLO)

U jednoj od najvećih prometnih nesreća u Sloveniji u kojoj je 28. prosinca na autoputu Kopar – Ljubljana sudjelovalo čak pedesetak vozila, bilo je i putnika iz Istre, što se može zaključiti prema video snimkama s mjesta događaja.

„Prema prvim podacima, koji zasigurno još nisu konačni, možemo reći da je u lančanom sudaru sudjelovalo šest hrvatskih vozila i 21 putnik. Detaljnijih podataka zasad nemamo budući je istraga u intenzivnom tijeku«, rekla nam je Anita Leskovec, glasnogovornica koparske policije.

Božena Leš, ministrica savjetnica u hrvatskom veleposlanstvu u Ljubljani nije imala nikakve dodatne informacije osim službenih policijskih.

Prema izvještajima slovenskih medija, u nesreći je poginuo jedan švicarski državljanin, a 43 osoba odvezeno je u ukupno tri bolnice, pri čemu su tri osobe bile teže ozlijeđene. Njihovo zdravstveno stanje je stabilno. Po istim izvorima, nesreća se dogodila kada su vozila iz područja relativno dobre vidljivosti zbog jake bure naglo „uletila“ u gotovo neprozirnu sniježnu zavjesu. (Kristian Stepčić Reisman)  

Fotografije: RTVSLO
Fotografije: RTVSLO

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa