U Puli prvi studij na daljinu u Hrvatskoj

25.01.2012 - 08:43
Giorgio Sinković, Danijela Križman Pavlović i Marija Bušelić
Giorgio Sinković, Danijela Križman Pavlović i Marija Bušelić

Na Odjelu za ekonomiju i turizam „Dr. Mijo Mirković“ u Puli, 24. siječnja predstavljene su  informacije i aktualnosti koje se tiču upisa na prvu godinu preddiplomskih studija, a između ostalog i studij na daljinu iz računovodstva. On je zasada dobio pozitivne recenzije, a očekuje se i potvrda senata. Riječ je zasebnoj kategoriji studija, uz vlastito financiranje polaznika studija, dakle bez udjela potpore Ministarstva i prvi je takve vrste u Hrvatskoj. Studij je namijenjen zaposlenim osobama koje nemaju vremena slušati predavanja na sveučilištu. Nastava će se odvijati putem sustava e-učenja a ispiti u kontroliranim uvjetima. Cijena studija je 7.500 kuna po studijskoj godini, kvota je 50 izvanrednih studenata i deset stranih državljana. Trajat će tri godine, odnosno šest semestara, a polaznik stječe 60 ECTS bodova.

Osim prvog studija na daljinu u Hrvatskoj predstavljene su i ostale informacije vezane za  2012./13. akademsku godinu, novi studijski programima te ostali programi edukacije. Konferenciji za medije prisustvovali su prof.dr.sc. Danijela Križman Pavlović – zamjenica pročelnika OET-a, prof.dr.sc. Giorgio Sinković – voditelj Odsjeka za informatiku pri OET-u i prof.dr.sc. Marija Bušelić – voditeljica poslijediplomskog doktorskog studija Nova ekonomija.

Uvjeti upisa na preddiplomske studije ostaju nepromijenjeni u odnosu na prethodne upise, napomenula je prof.dr.sc. Križman Pavlović. Prijava ispita državne mature traje do prvog veljače 2012., a mogućnost promjene liste prioriteta studijskih programa traje do 16. srpnja.  Objava rezultata ispita državne mature je devetog srpnja u 12 sati, dok je objava konačnih  rezultata ispita državne mature: 16. srpnja u 12 sati. Upisi na studij održavat će se od 18. srpnja 2012. na dalje.

Upisne kvote za preddiplomske studije OET-a u 2012./13. akademskoj godini ostaju na istoj razini, odnosno 51 student na ekonomiji te 455 na poslovnoj ekonomiji. Povećane su kvote za sveučilišni preddiplomski studij Informatike na 80 studenata koji mogu studirati uz potporu Ministarstva pet stranih državljana te 40 izvanrednih studenata. Studij je detaljnije predstavio prof.dr.sc. Giorgio Sinković.

Profesor Sinković istaknuo je kako je studij Informatike krenuo prošle godine, kada je za njega vladao veliki interes, stoga očekuju da će i ove godine kvote biti popunjene. Studij Informatike djeluje u sklopu OET-a, a uskoro će biti prezentiran i srednjoškolcima. Interdisciplinarni diplomski studij Kultura i turizam egzistira od prošle godine u ožujku, a izvodi se u okviru OET-a. Profesorica Bušelić, koja je i nositelj poslijediplomskog doktorskog studija Nova ekonomija, predstavila je isti, čija je cijena 85 tisuća kuna, a rok prijave je do 29. veljače 2012.

Detaljiniji uvjeti upisa nalaze se na Internet stranicama odjela na www.efpu.hr a profesorica je naglasila kako program predviđa osam polaznika, ovisno završenom stupnju obrazovanja odobreni su i određeni popusti. Studij zadovoljava suvremene potrebe gospodarstva i pogodan je u svijetu društva znanja u kojem živimo, zaključila je prof. Bušelić.

Predstavljeni su i Seminari za voditelje poslovnica putničkih agencija, turističkih pratitelja i turističkih vodiča za čije su izvođenje ovlašteni već 15 godina. Rok prijave je do 27. siječnja 2012., a početak seminara planiran je za 1. veljače 2012.  

Programa izobrazbe u području javne nabave usklađen je s novim Zakonom o javnoj nabavi, koji je stupio na snagu 1. siječnja  2012.  Sljedeći ciklus izobrazbe predviđen je za kraj veljače/početak ožujka. Izobrazba traje 50 nastavnih sati - nema više skraćenog programa od 35 sati) a cijena je 3.300 kn s PDV-om.

Tweet

Posljednje novosti