Jakovčić među 11 najaktivnijih zastupnika u Europskom parlamentu

0
Boris Miletić i Ivan Jakovčić
Boris Miletić i Ivan Jakovčić

„Ivan Jakovčić najaktivniji je hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, a od svih zastupnika, odnosno njih 751, nalazi se na vrlo visokom 11. mjestu“, izjavio je predsjednik IDS-a Boris Miletić navevši službene statistike Europskog parlamenta.

Naime, danas je u prostorijama Ureda zastupnika u Europskom parlamentu Ivana Jakovčića u Puli održana konferencija za novinare na temu aktivnosti u radu Parlamenta u 2014. godini, a okupljenima su se obratili zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić i predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Zastupnik Ivan Jakovčić zahvalio se medijima na profesionalnom radu i korektnom praćenju te je kazao kako je u svom dosadašnjem radu u Europskom parlamentu nastojao opravdati povjerenje građana i promicati interese Istre.

- Godina na izmaku bila je od posebnog značaja za mene. Velika mi je čast što sam postao izvjestitelj Jadransko-jonske strategije i na taj način mogu doprinijeti razvoju ne samo naše regije, već i puno šire, kazao je Jakovčić dodajući da će zajedno s timom i mnogobrojnim suradnicima sastaviti konkretan dokument strategije, za kojeg se nada da će biti sastavljen do lipnja ove godine.

- U narednoj godini nastavit će se zalagati za interese naše Istre, posebice kad je u pitanju zaštita naših autohtonih proizvoda, poput terana, napomenuo je Jakovčić.

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu zahvalio se i svojoj stranci na podršci, ali i suradnicima bez kojih takav standard rada ne bi bio moguć te je na kraju  uputio svim sugrađanima najiskrenije čestitke povodom nadolazećih blagdana.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić se također osvrnuo na 2014. istaknuvši kako je bila zaista značajna za IDS. Kazao je da u 2014. IDS postao europarlamentarna stranka, čiji je rad u Europskom parlamentu cijenjen i prepoznat.

- Građanima smo poručili da će upravo Ivan Jakovčić biti naš glas u Europi i to je danas činjenica, kazao je Miletić dodajući da podatak kako je naš zastupnik među najaktivnijih zastupnika nedvojbeno govori da nismo pogriješili kad smo građanima rekli da je Nino prava osoba za Europu.

- Otvorivši Ured u Puli, Jakovčić je Europu „doveo“ u Istru, a  danas naši građani imaju na raspolaganju Ured zastupnika u Puli, koji ubrzo postaje referentna točka za sve što se tiče Europske unije i mogućnosti koja ona pruža.

- Ovaj ured za nas predstavlja veliko zadovoljstvo i ima poseban značaj, ne samo za sve građane Pule i Istre, ali i za poduzetnike te javnu upravu koja će imaju izravni pristup mogućnostima korištenja sredstava EU fondova, kazao je predsjednik IDS-a.

Boris Miletić je zaključio čestitajući Ivanu Jakovčića na uspješnom radu izrazivši želju da će i u narednim godinama nastaviti se jednako uspješno zalagati za interese naše regije i njenih građana te promovirati istarske vrijednosti u Europi.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa